USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Росія атакувала Україну дронами й північнокорейськими ракетами. Сили ППО збили 53 БПЛА

Сьогодні 13:19
У ніч на 11 серпня Росія атакувала Україну чотирма балістичними ракетами KN-23 та 57 ударними дронами Shahed. Силам ППО вдалося знищити 53 безпілотники.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, пише Бабель.

Російські окупанти запускали ракети з Воронезької області, а дрони – з районів Приморсько-Ахтарська, Єйська та Курська. Також вони вдарили по Покровську на Донеччині, імовірно, з реактивної артилерії.

У повітряному бою брали участь мобільні вогневі групи Сил оборони України, авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби Повітряних сил.

Протиповітряна оборона працювала в Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

«Щодо російських ударів північно-корейськими ракетами скажу наступне: балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню», – наголосив Олещук.

Читати ще: На Київщині внаслідок ворожої ракетної атаки загинули чоловік і його чотирирічний син

KN-23 – ракета виробництва Північної Кореї. Її офіційна назва – Hwasong-11Ga. Зовні схожа на російську балістичну ракету «Іскандер-М» і південнокорейську Hyunmoo-2B. Подібно до «Іскандер-М», має квазібалістичну траєкторію: досягнувши висоти приблизно 50 кілометрів, рухається в атмосфері, де може корегувати траєкторію польоту аеродинамічними кермами. Максимальна зафіксована дальність пуску цієї ракети становить до 690 кілометрів, а бойова частина важить 500 кілограмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus