USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Рокери стануть віртуальними аватарами: гурт KISS продав права на музику й образи за $300 млн

4 Квітня 2024 23:53
Американський рок-гурт KISS продав права на свою музику, а також імʼя, зображення та образи шведській компанії Pophouse за приблизно $300 мільйонів. До 2027 року Pophouse хоче створити шоу з віртуальними аватарами музикантів KISS.

Про це пише Financial Times, передає Бабель.

Майбутнє шоу KISS подібне до лондонського ABBA Voyage. Цифрові версії Бʼєрна Ульвеуса, Бенні Андерссона, Агнети Фельтског та Ані-Фрід Лінгстад мають такий вигляд, який вони мали у 1970-х. За перший рік свого існування шоу принесло Лондону $225 мільйонів чистого прибутку.

Читати ще: Дослідження ДНК Бетховена показало, що композитор не мав хисту до музики

Компанія Pophouse не розкриває умов угоди, яку уклали з KISS, однак обіцяє тримати музикантів у центрі уваги громадськості протягом багатьох років після завершення живих виступів. Крім цього, це має розблокувати нову аудиторію для гурту й джерела доходів. Музичні права приносять дохід від стримінгу та продажу записів, але інвестори також можуть отримати більше через продаж ліцензійних угод для фільмів і телешоу.

Угода «вдихне нове життя в їхні персонажі та образи, а також використовуватиме та підніматиме візуальний світ Kiss», вважає головний виконавчий директор Pophouse Пер Сундін. Ця технологія може допомогти учасникам стати «безсмертними», як вони того бажали. Розробка віртуального концерту вже триває.

2 грудня 2023 року рок-гурт KISS відіграв заключний живий концерт свого прощального туру The End of the Road у Нью-Йорку. Проте це не буде завершенням їхньої карʼєри, далі учасники гурту виступатимуть у віртуальному форматі.

Читати ще: Полу Маккартні повернули його бас-гітару, яку викрали понад 50 років тому

Kiss – один з найуспішніших гуртів в історії рок-музики. Колектив насамперед відомий фірмовим гримом його учасників і видовищними концертними виступами. Вони продали 75 мільйонів записів в усьому світі. 10 квітня 2014 року KISS ввели до Зали слави рок-н-роллу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus