USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

«Роги буйвола», водорості та мідії: який має вигляд шкільний обід у різних країнах світу

3 Вересня 2021 13:22
Українські школярі після відпочинку поринули у навчання, а разом із тим повернулися у стіни шкільних їдалень.

Про те, яке шкільне меню у різних країнах світу, пише 24 канал.

Часто шкільне меню базується на традиційній кухні певної держави. Дітям пропонують ті страви, які вони звикли куштувати вдома. Проте інколи ця їжа може дивувати. До прикладу, у США школярі харчуються гамбургерами, а у Франції діти ласують мідіями.

Франція

Починаючи з дошкільного та середнього шкільного віку, харчування у їдальнях Франції зазвичай складається з п'яти страв: закуска, основна страва, салат або овочі, сир/йогурт і десерт. Популярними стравами є мідії, картопля фрі, артишоки та грейпфрут.
Читати ще: До 30 грн за порцію: у луцьких школах запровадили нове меню – з нагетсами та чахохбілі

США

Мексиканські страви типові для шкіл США, особливо в Каліфорнії. Шкільне меню зазвичай складається із гамбургерів, буріто та тако. Є навіть школи, які користуються послугами McDonald's для приготування обідів.
Індонезія

Школярі в Індонезії на обід смакують місцевими стравами. Найчастіше це смажений рис, пасерована гірчична зелень та яйце.
Японія

Обід у японських школах – не просто прийом їжі, а спосіб налагодження зв’язків зі спільнотою та суспільством за допомогою страв. Японське меню – повне відображення традиційної кухні. У переліку шкільних страв є водорості, японські гриби, соя, пагони бамбука, місо паста, японська кисла слива.
Ізраїль

У школах дітки харчуються м’ясом домашньої птиці. У меню неможливо зустріти м’ясні та молочні інгредієнти в одній страві. Одним із традиційних шкільних обідів є бутерброди, овочі та фрукти.
Фінляндія

Фіни серйозно ставляться до здоров’я школярів: овочі складають половину тарілки шкільного обіду. До овочів подають рибу та м’ясо на вибір ы картоплю або макарони. На десерт школярі ласують ягодами.
В'єтнам

На обід у шкільній їдальні подають рис із супом зі смажених вугрів та овочами. Родзинкою меню є традиційні рисові коржі, які також називають "тортами з рогів буйволів". У шкільне меню також входять смажені з імбиром вугри, варені овочі "нго", місцеві супи, рибний соус з імбиром, банани, цукрова тростина та склянка окропу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus