USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Родина з Волині у новоствореному дитбудинку сімейного типу виховує дев'ятьох дітей

15 Травня 2024 07:16
У селі Рованці Боратинської громади Андрій і Наталія Вишневські у дитячому будинку сімейного типу виховують дев’ятьох дітей. Будинок – новий, створили його 25 квітня цього року.

До цього діти перебували під опікою родини, розповіли Суспільному батьки.

51-річний Андрій Вишневський каже: до того, як створили будинок сімейного типу, брали під опіку багато дітей. Частина з них зараз проживають окремо.

«Уперше ми взяли трьох дітей – двох хлопців і дівчину. Після цього ще одного хлопця. У 2014 році взяли АнушківПетра, Михайла і Катерину. Потім в 2017 році – Василя Утченка, півтора року тому – Андрія Вавдійчика. І два місяці тому ми взяли сім’ю Оранських», – розповідає чоловік.
На виховання родина бере дітей, не роз'єднуючи рідних братів та сестер. Якщо їх є троє, беруть трьох, п'ятеро – то відразу п'ятьох, каже Наталія Вишневська. Подружжя має і власну біологічну доньку, їй 27 років, вона живе у Польщі та працює викладачкою англійської мови.

«Ми одне одного підтримуємо, в кожного є свої обов’язки. Дівчата мені на кухні допомагають, хлопці із татом машину ремонтують, велосипеди так само. Всі діти різні, до кожного потрібен окремий підхід», – додає Наталія Вишневська.
Читати ще: Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім'я

16-річна Ангеліна із багатодітної родини. У цій прийомній сім’ї вона разом із п’ятьма братами й сестрами. Її мама померла п'ять років тому, а тато у січні цього року. Дітей забрали до притулку, де вони пробули два місяці.

«У нас є знайома тьотя Валя, вона познайомила нас з мамою і татом. Вони приїхали, ми посиділи та поспілкувались. Я одразу звикла, бо люди – комфортні. А потім познайомились із дітьми, одразу здружилися. Два місяці, як нас забрали», – розповідає Ангеліна.
У родини є свої сімейні традиції: хлопці люблять грати в настільний теніс, дівчата – співати. Наприкінці дня сім’єю збираються на галявині біля будинку, щоб обговорити день, що минув, та поділитися планами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus