USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Робив оборонні споруди та потрапив під колеса вантажівки: волинянина, який на смерть переїхав чоловіка, покарали умовно

15 Серпня 2023 07:12
На Волині судили винуватця смертельної ДТП, яка трапилася на початку повномасштабної війни. Водій вантажівки збив чоловіка, рухаючись заднім ходом. Обидва вони допомагали робити оборонні споруди.

Як ідеться у вироку Шацького районного суду, трагедія трапилася 27 лютого на території Шацького лісового фахового коледжу імені В.В. Сулька. Водій ГАЗ-53 Юрій О. під час руху заднім ходом не переконався, що позаду вантажівки нікого немає, та наїхав на чоловіка. Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні травми, які призвели до його смерті.

Юрій О. визнав свою вину під час розгляду справи. Волинянин дав показання, що на початку війни його родина, маючи автомобільну техніку, намагалася всіляко допомагати військовим ЗСУ, зокрема в облаштуванні оборонних споруд на території громади. Він, брат та батько працювали на вантажівках та навантажувачі, привозивши пісок.

Читати ще: Поверталася з похорону: на Волині водій буса, який на смерть збив жінку, відбувся умовним

Під час ДТП на території коледжу волинянин рухався заднім ходом до місця розвантаження. Дорога була вузькою, а по обидва боки були бордюри і зелені насадження. На місці працювало багато людей і ними мав би хтось керувати, аби забезпечити водію безпечний проїзд, а потерпілий мав зреагувати на рух автомобіля, однак цього не сталося.

Як зазначив винуватець ДТП, ймовірно, потерпілий не слідкував за обстановкою, оскільки в цей час користувався мобільним телефоном. Він в цей час рухався зі швидкістю п’ять кілометрів на годину, але потерпілий потрапив у так звану «мертву зону», тому був непомітним. Водій лише відчув, що на щось наїхав.

Юрій О. вибіг з авто та побачив, що під колесами людина, й почав кликати на допомогу. Також він зателефонував батькові і сказав, що збив людину. Батько через 5-7 хвилин приїхав на місце події, потерпілий був ще живий, хлопці з ним розмовляли. На місці вже була швидка. Потерпілого помістили на ноші, але пізніше він втратив свідомість. Медпрацівники проводили реанімаційні заходи, однак потерпілий помер.

Мати загиблого у суді пригадала, що незадовго до трагедії розмовляла з сином по мобільному. Він сказав, що перебуває на території коледжу, де разом з іншими людьми насипає у мішки пісок для оборонних споруд. З її слів, обвинувачений повністю відшкодував витрати на поховання її сина та встановлення надгробного памʼятника. Також вона отримала страхові виплати. Юрій О. неодноразово просив у неї вибачення. Потерпіла була переконана, що він дійсно щиро жалкує про вчинене.

Жінка не мала претензій до винуватця загибелі її сина, з розумінням поставившись до того, що сталося. На суворому покаранні не наполягала та говорила, що Юрія О. можна не позбавляти права керування транспортними засобами.

Суд дослухався до потерпілої та реальний термін на три роки для Юрія О. замінив роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus