USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Робимо на совість»: жителі громади на Волині допомагають військовим облаштовувати окопи

4 Березня 2023 08:08
Наразі добровольці укріплюють військові позиції поряд із міжнародною автотрасою Київ – Ковель – Ягодин. З літа облаштували 300 метрів окопів. Нині будують ще 70 метрів.

Оборонні споруди будують і в інших місцях на території громади, на напрямках, де потенційно можуть наступати ворожі війська з боку Білорусі, каже представник сил територіальної оборони Волині Павло. Військовослужбовець консультує добровольців і розповідає, якими мають бути укріплення.

«Це буде опорний пункт з елементами контролю-пропуску, і це будують не тільки на цій трасі, а по всьому периметру контролю доступу до міста Ковеля», – каже військовослужбовець.

Читати ще: Оборонні споруди та мінування території: як готуються захищати кордон із Білоруссю на Волині

На облаштування бліндажів Люблинецька громада ще не витратила ні копійки, каже Михайло Кухарчук. Все заготовляють своїми силами, працюють з місцевими мешканцями.
Один із добровольців – Михайло Головій. Раніше чоловік працював на різних роботах на будівництві.

«Взяли інструменти, прийшли – та й помагаємо. Робимо на совість», – каже він.
Уперше допомагати військовим прийшов 17-річний Дмитро. Каже: робить те, що може.
«Прибиваєш цвяхи, дошки переносиш. Просять допомогти, то чому не допомогти? Може, пригодиться, а може, й ні, але хай буде», – міркує хлопець.
За скільки часу закінчать будівництво оборонних споруд – Михайло Кухарчук не прогнозує. Каже: робитимуть їх якісно, після чого облаштують територію навколо та замаскують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петя Показати IP 4 Березня 2023 09:41
Такі окопи та інші фортифікаційні укріплення мали б бути по всій лінії кордону з білорусією та рф ще до 24.02.2022, що значно б сприяло стримуванню ворога та його просуванню в глиб держави! Та зменшило б хоч трохи інші негативні наслідки
До Петі Показати IP 4 Березня 2023 13:29
Не такі , а мають бути такі хоча б як лінія Манергейма у 1939 році . Нагадую шо у 1939 році не було бензопил, бетономішалок, електроінструменту. У Фінляндії станом на 1 січня 1940 року не було жодного міліонера(олігарха) зато в них були доти-міліоніки. А за стан 24,02.2022 там яценюк з аваковим будували стратегічниу лінію *стіна* тільки де вона чи міліарди
Петя до До Петі Показати IP 4 Березня 2023 15:09
А я про те, що взагалі нічого не було!
скептик до До Петі Показати IP 4 Березня 2023 16:33
сучасна війна трохи відрізняється від війни 1939 року, тому ці окопи скоріш за все будуть малоефективними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus