USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70

«Роби те, що мусиш, і роби це професійно», – воїн зі сталевої сотки на псевдо Шахматист

24 Червня 2024 07:44
Пан Олександр з лютого 2022 року проходить військову службу в батальйоні Луцького району 100-ї омбр. Понад 25 років він присвятив служінню українському народу в лавах міліції, а згодом і поліції, пройшовши шлях від оперуповноваженого до начальника одного з підрозділів. У 2016 році Олександр у званні підполковника вийшов на пенсію. Проте вже в лютому 2022 року експоліцейський знову вдягнув однострій – цього разу піксельний.

Про це пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Початок повномасштабного вторгнення чоловік зустрів у рідних Ківерцях, там же пішов до військкомату і за розподілом потрапив до 100-ї бригади.

Військовий шлях розпочав на посаді старшого водія, але, враховуючи професійний та життєвий досвід, вже невдовзі був призначений головним сержантом одного із бойових підрозділів батальйону.

Вже у війську Олександр обрав собі позивний Шахматист, адже дуже полюбляє грати в шахи.

«У житті, як і в грі, потрібно прораховувати свої дії на кілька ходів наперед, перш ніж щось зробити. А особливо, коли це стосується людських життів», – розповідає військовослужбовець.

Читати ще: «Хай що ти робиш – роби якнайкраще»: учитель з Волині боронить Батьківщину пліч-о-пліч із сином

За успішне виконання службових обов’язків Шахматиста було нагороджено відзнакою «За оборону рідного краю» від командування бригади, а у квітні цього року Олександр обійняв нову посаду – інструктора штабу.

«Роби те, що мусиш, і роби це професійно. Разом із тим, в будь-якій ситуації необхідно залишатися людиною. Тоді і люди ставитимуться відповідно, незалежно від статусу», – запевняє «Шахматист».

Найбільше захисник прагне повернутися додому із Перемогою, адже там на нього чекає велика любляча родина: дружина Наталія, 14-річний син Богдан та 16-річна донечка Софія, а також батьки: Сергій Михайлович та Катерина Герасимівна.

Разом із тим, Олександр не розуміє людей, які намагаються у якийсь спосіб уникнути служби в Збройних силах.

«Якщо не стати на захист Батьківщини зараз – потім доведеться воювати за чужу армію і чужі цінності», – переконаний Шахматист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus