USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Роботодавців Волині закликають скористатися компенсаціями від служби зайнятості

2 Липня 2024 07:22
Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям низку компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу.

Детально про їх надання та деякі законодавчі зміни розповіла директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин під час брифінгу в ОДА, інформують у відомстві.

Насамперед йшлося про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю. Її можуть отримати всі роботодавці, незалежно від форми власності. Зокрема, повертають фактичні витрати за придбання:

– меблів та фурнітури робочих місць;

– комп’ютерної техніки, програмного забезпечення;

– інструментів для роботи;

– засобів індивідуального захисту на робочих місцях;

– допоміжних засобів, пов’язаних з нозологією захворювання тощо.

Читати ще: Із початку року 240 волинян отримали ваучери на навчання

Так, у 2024 році 38 роботодавців отримали компенсацію за облаштування 39 робочих місць. Загалом профінансовано 2,4 млн грн. Цьогоріч кошторис для Волині становить 21,5 млн грн.

Що ж стосується компенсації за працевлаштування ВПО в період дії воєнного стану, то з початку року її отримали 132 роботодавці. За працевлаштування 161 внутрішньо-переміщеної особи вони отримали 2,5 млн грн. Загальний кошторис для Волині – 5,5 млн грн.

За словами Алли Куцин, розмір компенсації дорівнює мінімальній заробітній платі. Тривалість виплат не може перевищувати 3 місяців, а для осіб з інвалідністю з числа ВПО – 6 місяців з дня працевлаштування. Роботодавець може звернутися протягом 5 календарних днів з дня працевлаштування, але не пізніше 6 місяців з дати працевлаштування.

Читати ще: Волинські роботодавці отримали понад 11 млн грн компенсацій за працевлаштування ВПО

Також служба зайнятості проводить компенсації за працевлаштування безробітних.

«Закликаємо роботодавців безпосередньо звертатися до центрів зайнятості по додаткову інформацію та консультації. Документи для отримання компенсацій можна подавати через портал Дія», – зазначила Алла Миколаївна.

До слова, усі компенсації виплачуються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Лише у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих – Фонд соціального захисту населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus