USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Робота на Волині триває нон-стоп: тонни гуманітарної допомоги, тисячі евакуйованих і посилення військових

6 Березня 2022 21:09
У Координаційному центрі Волині ввечері, 6 березня, відзвітували про день, що минає.

Про роботу центру розповів його керівник Андрій Ярмольський.

"Прийняли 9 вантажних автомобілів і 5 мікроавтобусів з допомогою загальною вагою 150 тонн (медичні та гігієнічні засоби, продукти, дитяче харчування, цивільний одяг, генератори, спальні мішки, постільна білизна, каски, товар напрямку мілітарі).

Завантажені і готові до відправки гуманітарні вантажні потяги: понад 230 т – продуктів харчування та питної води, 11 т – одягу і взуття, 29 піддонів з консервацією, 25 піддонів з дитячими харчуванням та засобами, 21 піддон з ковдрами та постіллю, 19 піддонів із засобами гігієни, 2 – з кормом для тварин, 2 – з салом, 3 – з побутовими речами.

Залізницею відправлено кілька сотень тонн, завантаженої вчора різноманітної допомоги до Миколаївської, Харківської областей, до міст Київ, Фастів, Черкаси.

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Посили наші військові підрозділи, забезпечивши цифровими радіостанціями, камуфляжним одягом, побутовими речами, оргтехнікою та паливно-мастильними матеріалами.

До Житомирщини, Дніпропетровщини, Вінниччини надіслали партію протиправцевих імуноглобулінів для лікування поранених в польових умовах. Досягли домовленостей про прибуття сотні литовських медиків на допомогу волинським лікарям. Організували додаткові складські приміщення для накопичення медикаментів, спрямували туди 11 авто з медикаментами. Їх розподілятимуть за потребами до інших регіонів України.

На території Волині знайшли прихисток вже 6 570 вимушено евакуйованих. Область в очікуванні й інших біженців, тому кількість місць для поселення збільшили, їх – близько 7 тисяч.

У режимі нон-стоп працює колцентр. Сьогодні надійшло 48 звернень. Крім пропозицій міжнародної гуманітарної допомоги, волиняни висловили готовність надати біженцям свої домівки. Про потреби заявляли і евакуйовані (передусім нестача дитячого харчування, теплого одягу, засобів особистої гігієни, також потребувалося доправлення їх з різних міст до Луцька). Прийняли прохання про допомогу від областей, де ведуться бойові дії. Всього станом на 6 березня опрацьовано 512 звернень, з них 368 виконано", – йдеться в повідомленні Координаційного центру Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus