USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

«Робота бібліотек під час війни. Трансформація завдань»: у Луцьку відбувся круглий стіл бібліотекарів

26 Вересня 2024 10:24
У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся круглий стіл, під час якого обговорювали роль бібліотек в умовах воєнного часу.

Деталями зустрічі поділилася народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Парламентарка відзначила важливість підтримки бібліотек як осередків знань, які, попри всі труднощі, продовжують роботу, адаптуючи свої послуги та функції до нових реалій.

«Дуже добре, що ми збираємося на ось такому майданчику для того, щоб обмінятися думками, поспілкуватися, зрозуміти, хто чим живе у цей складний час війни, хто зумів, незважаючи на всі обставини, не задля, а всупереч, знайти нові форми роботи, мобілізуватися, об'єднати навколо своїх бібліотек молодь, дітей, внутрішньо переміщених осіб, волонтерів. Тобто явити світу усе нові й нові практики, як бібліотека може трансформуватися у час війни і стати осередком сили, потужності та патріотичної роботи», – зазначила нардепка.
Під час урочистої частини заходу Ірина Констанкевич нагородила найкращих працівників бібліотек Волині.

Читати ще: Як автори «Казкової хатинки» допомагають дітям пізнавати світ. Інтерв'ю

Директорка Маневицької публічної бібліотеки Маневицької селищної ради Любов Анатоліївна Солов’янчик отримала подяку за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну популяризацію книги і читання.
Директорку Нововолинської публічної бібліотеки Нововолинської міської ради Регешук Аліну Михайлівну відзначено за високий професіоналізм та активну проєктну діяльність.
Завідувачку Олицької публічної бібліотеки Іванну Петрівну Сидорчук нагороджено за творчий підхід та вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи.
Завідувачка відділу краєзнавчої роботи Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Дмитрівна Хом'як отримала нагороду за високий професіоналізм і популяризацію літератури про край. Також відзначено т. в. о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталію Василівну Граніч.
«Я думаю, що бібліотекарі здивували багатьох в нашому суспільстві своїм оперативним реагуванням на виклики, які поставила війна. Українські бібліотекарі не тікали, а навпаки, думали про те, як зберегти фонди й підтримати людей», – зазначила депутатка у промові.

Читати ще: Майже пів тонни макулатури: у Луцьку здали чергову партію російських книжок

Ірина Констанкевич також поділилася інформацією про важливість забезпечення фінансування Інституту книги на наступний рік і перспективами запровадження сертифікатів для придбання книг, що сприятиме популяризації читання серед дітей та молоді.

Вона пообіцяла боротися за додаткові кошти на підтримку книговидання, підкресливши, що це надважлива сфера для збереження культурної спадщини України.
Парламентарка висловила особливу подяку працівникам бібліотечної сфери Волині, яких було урочисто нагороджено під час заходу. Вона наголосила, що ці люди є справжніми героями культурного фронту, адже підтримують розвиток освіти, культури та громадської єдності навіть у найскладніші часи для країни завдяки збереженню української книги і популяризують читання загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus