USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Робоча група міської ради шукає причини смороду в Луцьку

26 Квітня 2018 22:28
Розпорядженням секретаря міської ради вчора створено тимчасову робочу групу щодо проблем поширення неприємного запаху в місті Луцьку. До її складу увійшли як представники міської ради та органів виконавчої влади області, так і громадські активісти. Головою робочої групи є заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Сьогодні ж відбулося перше засідання робочої групи, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Розпочинаючи його, Костянтин Петрочук зауважив, що нині знову стала актуальною проблема виникнення неприємного запаху у місті. Він наголосив, що за січень-березень 2018 року на “15-80” з цієї проблематики телефонували лише 20 дзвінків. То після Великодня почастішали дзвінки і нині бувають дні, що до 20 таких дзвінків.

Костянтин Петрочук зауважив, що є проблема і її треба вирішувати. Він наголосив, що найчастіше запах виникає з 7 до 8 ранку та 20-23 години вечора у мікрорайонах 33 та 40-го мікрорайонів. За його словами, така періодичність може вказувати на якесь виробництво чи переробку продукції.
Цьогоріч нема скарг від мешканців ДПЗ та Львівської. Минулоріч вдалося вирішити питання з відходами біоетанольного заводу “Біопек” та Гнідавського цукрового заводу.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська наголосила, що працівники департаменту постійно здійснюють об'їзд міста. Нещодавно було виявлено тваринні рештки у контейнерах на вулиці Лідавській, де знаходиться м'ясокомбінат. За її словами, до них не можна було підійти, такий сильний сморід стояв. Крім того, є інформація, що на підприємстві розконсервували стару піч для спалювання тваринних рештків. Так, як Ковельський венсанзавод не працює, то нема куди дівати кістки та шкури тварин. Тому ночами у цій печі спалюють тваринні відходи.

Ще однією причиною можливого смороду може бути несанкціоновані зливи у річку Сапалаївку. Юлія Сиротинська наголосила, що є інформація про нелегальну роботу кількох ковбасних цехів на вулиці Гонгадзе, які можуть скидати свої відходи у річку.

Також працівники муніципальної варти слідкують, аби асенізаційні машини, які відкачують вигрібні ями у приватному секторі, не зливали нечистоти посеред вулиць у міську каналізацію.

Директор КП “Луцькводоканал” Іван Корчук зауважив, що вони щоденно провітрюють приміщення каналізаційно-насосних станцій. Однак, на його думку, це не може бути причиною неприємного запаху, який стоїть у місці. Аби у цьому переконатися, то вони замовляють проведення перевірки якості повітря під час проведення провітрювання КНС.

Також причиною смороду поки що не повинні бути очисні споруди на Липлянах.

На завершення зустрічі, заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що розглядатимуть усі можливі варіанти виникнення неприємного запаху у Луцьку. Він зауважив, що необхідно спільно з екологічними службами провести лабораторне дослідження повітря у місцях виникнення неприємного запаху. Це дасть можливість визначити, які шкідливі речовини є у повітрі. Після цього можна буде визначати, у якому виробництві, чи під час яких процесів вони виникають. Це дасть можливість звузити коло пошуку можливих забруднювачів повітря.

Також планують перевірити роботу асиназаційних машин, які вивозять нечистоти.

Збиратимуть й інформацію про мешканців приватного сектору, які уклали договори з водоканалом на постачання води, але не сплачують кошти за стоки. Костянтин Петрочук каже, що тут може бути два варіанти, або люди мають вигрібні ями, або вони зливають нечистоти невідомо куди.

Заступник міського голови наголосив, що засідання тимчасової робочої групи відбуватимуться щотижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 26 Квітня 2018 22:31
То я на*ав
Гунчик Показати IP 26 Квітня 2018 23:33
Це я об'ївся гороху і засмердів все місто. Вибачте.
lutsk Показати IP 27 Квітня 2018 00:38
22.04.18, відрізок дороги з Луцьк до Г. Полонки, час приблизно 14.00-15.00, сморід ще той ....
778 Показати IP 27 Квітня 2018 06:40
Хай біля Липлян проїдуть після 20.30 через Вишків....той групу трутнів нетреба придумувати
Віктор Показати IP 27 Квітня 2018 06:53
Ви навмисно знущаєтесь і розводите людей панове! Я вам "безкоштовно" і просто скажу те, чого ви навмисно і твердолобо не хочете чути....Цей запах з очисних споруд, які знаходяться в Липянах! ..І не потрібно робити з когось ду--ників.
хехъ Показати IP 27 Квітня 2018 08:06
Настала пора обратиться лично к королеве Великобритании. Иначе никак. Может, она найдет. Или пришлет Шерлока с доктором, лечить местных сыскарей.
хехъ до хехъ Показати IP 27 Квітня 2018 08:08
Звонил ей, лично. Она сказала - это Пукин.
хехъ Показати IP 27 Квітня 2018 09:01
Тереза Мей сказала, что не ищите виновника. Это - Пукин!
лучанка Показати IP 27 Квітня 2018 10:03
Шановні! Підніміться з своїх м'яких крісел та прокатайтеся містом - від Променя до Вишкова, до Липлян. Прозрієте і все стане зрозумілим. Очисні споруди працюють з кінця 1970-х років. Сумніваюся, щоб за весь час роботи там хоч раз проводили якусь модернізацію, або й просто заміну всього обладнання. А місто за цих 40 років розрослося, навантаження на систему каналізації збільшилося в декілька разів. Досить брехати, визнайте - проблема в каналізаційній системі міста. І починайте хоч щось з нею робити!
ДАІ Показати IP 14 Травня 2018 15:13
Не потрібно створювати вигляд бурхливої діяльності. Зробіть на очисних в Липлянах порядок і проблема зникне. Ні для кого не секрет, що крім збільшення навантаження на очисні, ще має значення дотримання технології очистки. Оскільки режим "економії" призвів до спрощення деяких технологічних процесів та фактично незакупівлі очисними необхідних реагентів та хімікатів (хоч по документах ймовірно все купують), то й стало смердіти навкруги. А ще вивозять фекалії з фільтраційних полів на навколишні паї, такий собі попутний бізнес на гівні... Ось вам і причини. Але ж комісії, наради, збори - це святе))) позасідайте ще кілька місяців, може що й висидите! )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus