USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Роберту Мецолу переобрали президенткою Європарламенту на новий термін

Сьогодні 14:12
Євродепутати під час першого після європейських виборів пленарного засідання у Страсбурзі переобрали Роберту Мецолу на новий термін на посаді президента Європейського парламенту.

За проголосували 562 депутатів із 699, які брали участь в голосуванні, 76 бюлетенів були зареєстровані як зіпсовані. Таким чином Роберта Мецола перемогла у першому ж турі абсолютною більшістю, повідомляє Укрінформ.

Роберта Мецола залишатиметься президенткою Європарламенту до січня 2027 року.

«Я хочу допомогти подолати розрив між тим, що люди очікують від Європи, і тим, що ми їм можемо запропонувати», - заявила мальтійська політикиня у програмній промові перед голосуванням.

Читати ще: Австрія, Угорщина та Чехія створили у Європарламенті ультраправий блок

Вона також наголосила, що виклики, такі як підтримка Києва чи Кишинева на шляху до ЄС, вимагатимуть сильного лідерства. «Під час останньої каденції ми зрозуміли, що майбутнє не є передбачуваним, але що б не сталося, я продовжуватиму працювати з усіма вами, щоб витримати випробування», - сказала Мецола.

Її єдиною суперницею на виборах була іспанка Ірене Монтеро, яку висунула група Лівих. Вона набрала 61 голос.

Таким чином, Мецола, що входить до групи Європейської народної партії (Християнські демократи), була переобрана у першому турі на наступні два з половиною роки.

Читати ще: Лідери ЄС узгодили нове керівництво Євросоюзу на наступні п’ять років

У 2022 році 43 річна Мецола стала наймолодшою політикинею, який очолила Європейський парламент, а також першою мальтійкою на цій посаді та першою жінкою за останні два десятиліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus