USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Різновиди, призначення та характеристики опорних стовпів для огорожі*

15 Грудня 2022 15:41
Огорожа присадибної ділянки дозволяє приховати все, що відбувається біля будинку від сторонніх очей. Але крім того, це чудовий захист від вітру та посягань з боку сусідів на вашу ділянку.

Характеристика та призначення опорних стовпів для огорожі

Для того щоб конструкція досить міцно стояла, потрібно встановити відповідні несучі елементи, які закріплюють штахетник або планки огорожі між собою. Для цього встановлюють опорні стовпи бетонні на відстані 1-2 м один від одного. Відстань між стовпами залежить від маси та характеристик огорожі. Чим більша маса блоків, тим надійнішими та товстішими повинні бути стовпи. Зазвичай, їх виготовляють з бетону або металу. Найчастіше це труби або повноцінні бетонні конструкції з металевими елементами з арматурою всередині.

Основні параметри опорних стовпів

• Несуча здатність. Саме від цієї характеристики залежить, наскільки міцно стоятиме огорожа.

• Технологічність. Необхідно, щоб стовпи встановлювалися у стислі терміни та з мінімальним використанням спеціальної техніки.

Довговічність. Від якості бетону або іншого матеріалу, що використовується для виготовлення опорних стовпів, залежить термін служби конструкції.

На які параметри варто орієнтуватися, обираючи опорні стовпи?

Перш за все варто враховувати масу огорожі. Штахетник та сайдинг металевий важить зовсім небагато, бо представляє собою тонкі сталеві листи, покриті полімерним складом. Проте якщо огорожа виготовляється з більш важких матеріалів або кованих конструкцій, у такому випадку зазвичай обирають бетонні стовпи або навіть металеві конструкції, по периметру яких встановлюють цегляну кладку.
Різновиди опорних стовпів

• Металеві. Якщо раніше для цих цілей зазвичай використовували труби, то зараз ситуація змінилася. Вся справа в тому, що труби виготовляються зі звичайної сталі, яка дуже швидко покривається корозією. Опори стоять під відкритим небом, тому постійно взаємодіють з опадами, що пришвидшує процес пошкодження стовпів.

• Бетонні. Вони виготовляються з міцного бетону та мають армуючі елементи. Всередині бетону знаходяться металеві конструкції, які переплітаються між собою, та роблять такі опори найнадійнішими.
Компанія Forostina пропонує металоконструкції, а також величезний вибір штахетника та додаткових елементів для встановлення якісної огорожі. Компанія пропонує водостічну систему, сайдинг, бетонні стовпи та блоки, профнастил для паркану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus