USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Рівняни на кордоні з Білоруссю попереджають, що пастки чекають на ворога у місцевих лісах

6 Березня 2022 20:13
На Рівненщині селяни гуртуються проти агресора. У селах біля білоруського кордону, де раніше час від часу лунала стрілянина мисливців за бурштином, нині не чути жодних суперечок.

Про це йдеться в ТСН.

У селах просто на кордоні з Білоруссю місцеві просять багато чого з початого та побаченого не показувати, аби не грати на руку ворогу. Та про свої настрої говорять відкрито. На площі встановлений герб, поруч фарбами виведена мапа України.

Журналісти побували в одному із поліських сіл неподалік білоруського кордону. Чи не у кожного жителя там є родичі, але вони кажуть, що справжня рідня – це всі українці, які згуртувалися проти окупанта.

«Нащо вони нам. Ми їх не просимо в гості, бо ми їх тут стращать не будемо, а як прийдуть, у нас є чим захищатися, хоча ми і баби, но ми знаємо, чим відбиватися», – кажуть місцеві дівчата.

Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Ще донедавна, кажуть, усіх білорусів вважали братами. Доки не дізнались, що ті почали гатити по Україні.

«Я собі навіть кажу, я готова прямо йти й захищати нашу країну, бо я в неї віру і віру в нашу перемогу», – каже місцева жителька Олеся.

На вулицях наче все спокійно та мирно, але селяни цілодобово готуються до оборони. Як саме зустрічатимуть ворога, просять не показувати. Але запевняють, якщо ступить на їхню землю – пошкодує. «Знаєм повністю все, всі ці ліси, весь кордон знаємо, навіть знаємо, що за кордоном робиться. Ми бачим, ми чуєм, ми маєм зв’язки», – кажуть місцеві.
Чужого людям не треба, але й свого, кажуть, не віддадуть. «Болота у нас, ліси, тут люди у нас збирають ягоди, чорницю, клюкву, тут у нас є свої ходи, свої, як то кажуть, пастки, просто окупантам тут не пройти», – підтверджує Олена.

Водночас збирають усе, що можуть, аби допомогти нашим захисникам. Гроші, харчі, маскувальні сітки – усе для перемоги.

Читати ще: Повідомили про відставку начальника генштабу Білорусі. В Україні перевіряють інформацію

Вони намагаються достукатися до свідомості родичів та знайомих за кілька кілометрів через кордон. У відповідь на заклик зупинитись і не йти в Україну – білоруси більше відмовчуються.

Їх просять не боятися, виходити на мітинги, протестувати проти війни і попереджають, ножа у спину собі встромити не дозволять. «Я б, здається, на увесь світ кричала б: схаменіться, зупиніться, зупиніть того диктатора Лукашенка разом із Путіним», – переконана Ганна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus