USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Рівненського ексвійськкома Луцюка, якого випустили із СІЗО, знову затримали

Сьогодні 13:01
Екскерівника Рівненського обласного ТЦК Сергія Луцюка, якого 2 серпня випустили із СІЗО під заставу, знову затримали. Державне бюро розслідувань повідомило йому вже четверту підозру. Цього разу за перешкоджання діяльності ЗСУ.

Про це пише пресслужба ДБР.

Йдеться про те, що він, за даними слідства, допомагав військовозобовʼязаним ухилятися від мобілізації. Слідчі проситимуть для Луцюка запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Сергію Луцюку загрожує до 12 років увʼязнення.

Торік у липні Держбюро розслідувань викрило керівників обласного та районного військкоматів на Рівненщині Сергія Луцюка та Віталія Козачука, які побили військового.

Читати ще: Били та ставили на коліна військового, бо хотів доповісти про порушення: подробиці затримання військкомів на Рівненщині

Слідство встановило, що Луцюк і Козачук довідалися, що водій стрілецької роти планує доповісти про їхні порушення під час служби. Через це вони побили чоловіка битою і зняли це на телефон. Посадовці також ставили потерпілого на коліна і змушували вимолювати пробачення.

Луцюка звинуватили в застосуванні насильства до підлеглого, грабежі та незаконному збагаченні – у нього виявили нерухомість і землю на понад 46,6 мільйона гривень.

У Козачука під час обшуку знайшли вісім пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, а також приладдя для його вживання. Його затримали й оголосили підозру в незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту, а також у пособництві в побитті підлеглого. Він пробув у СІЗО до березня 2024 року, коли його відправили на домашній арешт.

Рівненський апеляційний суд 2 серпня дозволив Луцюку вийти із СІЗО під заставу в майже пів мільйона гривень через «значне погіршення стану його здоров’я» та ще низку причин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 13:53
А ще тоді ж а його були наркотики і збут, зараз ні слова. Ось так і працює правоохоронна система, починають поки вийде і знов посадять і знову в кінці брак доказів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus