USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Рівень народжуваності у розвинених країнах впав удвічі

22 Червня 2024 06:14
Рівень народжуваності у деяких розвинених країнах світу різко впав і, ймовірно, залишиться на низькому рівні, оскільки економічні проблеми змушують людей зважувати витрати на народження дітей.

Про це йдеться у звіті Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У звіті зазначається, що багато людей вирішують народжувати дітей пізніше або взагалі не мати дітей.

«Як молоді чоловіки, так і жінки все частіше знаходять сенс життя поза батьківством», – додається у звіті.

Загальний коефіцієнт народжуваності знизився з 3,3 дитини на жінку в 1960 році до 1,5 дитини в 2022 році.

«Хоча розвинені країни використовують різні варіанти політики для підтримки сімей, економічні витрати і довгострокова фінансова невизначеність, пов’язані з народженням дітей, продовжують істотно впливати на рішення стати батьками», – сказав Стефано Скарпетта, голова Директорату ОЕСР з питань зайнятості, праці та соціальних питань.

Читати ще: Народжуваність на Волині впала на 10%

Особливо низький сумарний коефіцієнт народжуваності був зафіксований у Кореї – 0,7, а також в Італії та Іспанії – 1,2 дитини на одну жінку. Найвищий показник був зафіксований в Ізраїлі – 2,9, за ним йдуть Мексика і Франція – по 1,8.

Середній вік жінок, які народжують, зріс з 28,6 років у 2000 році до 30,9 років у 2022 році.

За даними ОЕСР, якщо порівнювати жінок, народжених у 1935 і 1975 роках, то відсоток бездітних жінок подвоївся в Естонії, Італії, Японії, Литві, Польщі, Португалії та Іспанії.

Читати ще: Коефіцієнт народжуваності у Японії досяг найнижчої позначки з 1947 року

Тиск необхідності бути хорошими батьками, що означає присвячувати час вихованню дітей, також спонукає молодих людей відкладати або уникати створення сім’ї, зазначають у звіті.

«Якісні дані з Європи свідчать про те, що однією з важливих причин, чому деякі жінки у віці до тридцяти років вирішують відкласти народження дітей, є те, що вони не вірять, що зможуть відповідати ідеалу материнства», – додали в інституті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 22 Червня 2024 08:52
Зате в маргінальних краях кількість майбутнього криміналу тільки збільшується
Andrij Показати IP 22 Червня 2024 09:56
Штовхаються бо подобаэться, не замислюючись що буде далi….
ABC Показати IP 22 Червня 2024 16:22
Нічого страшного. Африканці виправлять демографічну ситуацію. На відміну від європейців, їм багато не треба і довго вони не думають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus