USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Рівень хімічного забруднення у світі досяг критичної точки, – вчені

22 Січня 2022 07:00
Із 1950 року виробництво хімічних речовин збільшилося у 50 разів. Вчені Стокгольмського центру сталого розвитку розповіли, що це загрожує природним екосистемам.

Про це пише Главком з посиланням на The Guardian.

Дослідники заявили, що антропогенне забруднення досягло надто небезпечних рівнів. Вони прогнозують, що до 2050 року воно потроїться.

Вчені розповіли, що найбільший рівень забруднення становить пластмаса та понад 3,5 тис. синтетичних хімікатів. У них входять: пестициди, антибіотики та промислові сполуки. Це знищує комах, якими живляться тварини.

Природні екосистеми дуже страждають від викидів токсичних сполук. Тому можливе порушення «планетарного кордону» – термін, що використовується для позначення меж навколишнього середовища, в межах яких люди можуть безпечно вижити. Отож ми ризикуємо завдати величезної непоправної шкоди біологічним системам Землі та самим собі.

«Темпи, з якими суспільство виробляє та викидає в навколишнє середовище нові хімічні речовини, несумісні з тим, щоб залишатися в безпечному робочому просторі для людства», – сказала Патрісія Вільяррубіа-Гомез, наукова співробітниця Стокгольмського центру стійкості та співавтор дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Січня 2022 10:47
Про сучасні системи вирощування зернових, овочів/фруктів вчені делікатно мовчать, а онкологи стабільно працюють. Nice...
Сергій Показати IP 22 Січня 2022 12:50
І про хімтрейли мовчать.
лучанин Показати IP 22 Січня 2022 14:25
скажемо дякую Китаю, якому на це все пофіг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus