USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Рівень безробіття підскочив до рекордних 35%: в НБУ назвали причини

30 Липня 2022 06:03
Рівень безробіття в Україні на тлі війни різко підскочив. Значна частина українців втратили роботу через глибокий спад економічної активності та міграції.

Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України, передає УНІАН.

Так, рівень безробіття в Україні підскочив до позначки близько 35%, незважаючи на зусилля компаній з утримання працівників. Причиною такого різкого стрибка стала ситуація з безпекою, через що багато підприємств закрилися, а люди просто поїхали.

Водночас невеликий фінансовий запас міцності змушував підприємства на відносно безпечній території України шукати працівників.

«Втім, якби мігранти залишалися в Україні та активно шукали роботу, рівень безробіття зріс би ще більше», – зазначили в НБУ.

Крім цього, тимчасово стримувала зростання безробіття мобілізація до Збройних сил України.

Очікують, що рівень безробіття скоротиться з пікових значень у другому кварталі до кінця поточного року. Цьому сприятиме відновлення економіки та збільшення попиту на працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Липня 2022 11:13
В сучасних реаліях взагалі не має сенсу щось прогнозувати, а особливо що щось там "сприятиме відновленню економіки та збільшення попиту на працівників". Поки не закінчиться в країні війна, усе просто пусті слова і обіцянки... Поки ми тільки прискорюємось в падінні економіки, нажаль :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus