USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Рішення грати у Суперлізі було правильним: тренери «Старого Луцька» – про підсумки чемпіонату та комплектацію команди на наступний сезон

13 Квітня 2023 11:21
Минулий сезон Суперліги для баскетбольного клубу «Старий Луцьк-Університет» був першим в історії. Команда посіла підсумкове восьме місце у турнірній таблиці. Попри такий результат, керівництво та тренери «Старого Луцька» переконані, що рішення про підвищення у класі було правильним, адже і клуб зробив крок вперед у своєму розвитку, і гравці отримали шанс для прогресу.

На пресконференції керівництво клубу, тренерський штаб та представники влади підвели підсумки минулого сезону, розповівши, що нині ведеться підготовка до наступного, зокрема й по комплектації команди.
У кожної команди могли виграти

Капітан «Старого Луцька» Володимир Коцько наголосив, що минулий сезон був дуже важким, адже ще перед його початком низка лідерів покинула команду, перейшовши в інші клуби. А багатьом гравцям, які ще минулого року грали у Першій лізі, цього року потрібно було виступати у Суперлізі на великих хвилинах.

«Вважаю, що наші молоді гравці спрогресували. Але через відсутність досвіду у багатьох іграх ми програвали кінцівку. Щодо наступного сезону, то я переконаний, що команда підсилиться новими виконавцями, і ми зможемо показати набагато кращий результат», – зазначив капітан «Старого Луцька».
Читати ще: «Грати у Суперлізі – правильний крок». Капітан «Старого Луцька» про перехід Федчука, період поразок та друга в полоні. Інтерв’ю

Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій підкреслив, що сезон відбувся завдяки Збройним силам України.

«Сезон можна назвати історичним, адже це перший сезон нашої команди в Суперлізі. Він був дуже важким, відбувався у час війни. Тому його точно запам’ятають. Ігри складалися для нас по-різному. Але чого точно не можна сказати, це того, що гравці не хотіли виконувати свої функції. Вони виходили і билися з кожним суперником. У кожної команди ми могли виграти, навіть у чемпіона Суперліги «Будівельника». Гравці – це ті люди, які рубаються безпосередньо на майданчику. Я вдячний хлопцям, до жодного з них в мене немає претензій стосовно самовіддачі», – сказав Володимир Журжій.
Гравці прогресували протягом сезону

На передсезонній пресконференції Володимир Журжій говорив, що цьогорічна Суперліга – це шанс для молодих гравців. Він переконаний, що їм вдалося прогресувати протягом сезону.

«Цей сезон історичний у тому плані, що він давав великі можливості для гравців. Чимало баскетболістів виїхало за кордон, зокрема і молодих. Я це знаю, бо маю безпосереднє відношення до збірних. Чимало журналістів не задоволені якістю сьогоднішньої Суперліги.

Але тим хлопцям та тренерам, які залишилися, велика повага. Вони робили наш баскетбол. Наші гравці однозначно спрогресували. Баскетболісти, які ще вчора грали у Першій лізі та не завжди потрапляли у минулорічний чемпіонський склад Вищої ліги, цього року отримували великі хвилини в Суперлізі. Я вважаю, що прогрес однозначно є. Не можу сказати, що я повністю задоволений, деякі гравці могли досягнути більшого прогресу. Але це мотивація від мене. В них є шанс продовжити прогресувати в наступному сезоні», – переконаний Володимир Журжій.
Формат баблів був важкий, але команда отримала великий досвід

Цьогорічний сезон Суперліги вперше відбувався у форматі баблів, коли протягом трьох днів доводилося грати проти трьох різних команд. Володимир Журжій наголосив, що грати у новому форматі було значно важче як для баскетболістів, так і тренерів.

«Так ми ще ніколи не грали. Команда піднялася у Суперлігу, де рішення на майданчику потрібно приймати швидше. Те саме стосується і підготовки до гри. Під час баблу ти граєш з трьома різними командами. Тобто на наступний день тобі потрібно виходити грати з новою командою. За один вечір тренерам потрібно зробити скаутінг, аби підготуватися до гри та дати інформацію баскетболістам, а хлопці мають переварити цю інформацію. Формат дуже складний, але він розвиває максимально швидке сприйняття інформації. Пройшовши цей сезон, гравці здобули серйозний досвід», – зазначив головний тренер «Старого Луцька».

Комплектація команди на наступний сезон вже ведеться

Володимир Журжій не став називати прізвищ, хто покине команду, а хто приєднається наступного сезону, однак відзначив, що робота по комплектації команди вже ведеться.

«Чемпіонат закінчився, але він плавно перетікає в наступний сезон. На пресконференціях я говорю про те, що наші гравці помиляються. Але і тренерський склад і керівництво клубу теж роблять помилки. Для нас це досвід. У такий складний час «Старий Луцьк» не лише зберіг своє існування, а й зробив невеличкий крок вперед, спробувавши свої сили в Суперлізі. Так, після переможного сезону у Вищій лізі нам всім хотілося перемагати і надалі. Але рішення про підвищення в класі було правильним.
Минулого сезону ми через різні причини пізно почали комплектувати команду, пішла низка лідерів, пішов капітан, який уособлював луцький баскетбол. Ми зайшли у сезон з проблемами на позиції першого номера і протягом сезону відчували ці проблеми. Цього року ми набагато раніше хочемо почати комплектування команди і зайти в новий сезон більш-менш укомплектованими», – розповів коуч.

Влада і надалі підтримуватиме «Старий Луцьк»

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад розповів, що нещодавно він провів зустріч з представниками «Старого Луцька», і наразі вже почали шукати внутрішні резерви, які будуть потрібні для наступного сезону.

«Ми розуміємо, що попередній сезон був дуже важким, зокрема через повномасштабне вторгнення. Зараз ми скрупульозно будем підходити до пошуку коштів на наступний сезон та надалі спілкуватимемося з керівництвом клубу, аби не було складнощів проходження чемпіонату. Також дякую і місту, яке долучається до розвитку баскетболу. Баскетбол у нас живе. Тому далі буде», – наголосив Григорій Недопад.
Керівник департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий відзначив, що «Старий Луцьк» достойно представив місто у Суперлізі, до Луцька приїжджали сильні команди, тому клуб підтримуватимуть і надалі.

«Перше завдання – це ресурс. Сьогодні Луцька міська рада сприяє цьому і сприятиме надалі. На цьому тижні мав зустріч з Луцьким міський головою. Ігор Ігорович підтвердив продовження підтримки клубу. Запевняю вас у нашій подальшій співпраці. Розвиток баскетболу в місті – це великий плюс.
Адже наявність професійної команди – це мотив та стимул для молодих спортсменів», – підкреслив Володимир Захожий.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрій Показати IP 13 Квітня 2023 18:25
А що мають сказати ? Лузери, та й годі. Запоріжжя, яке на останньому місці, і те Луцьк обіграло... Причому тут легіонери, лідери? Питання в характері і бажанні, а ні того, ні іншого НЕМАЄ, нажаль...
Юрій Показати IP 13 Квітня 2023 18:35
Демократія (свобода слова) процвітає!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus