USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

«Рішали все разом, але грішми керувала дружина»: пара з Волині відзначила 65 років подружнього життя

11 Червня 2024 09:00
Віра та Микола Лисаки з села Грушівка Ковельського району відсвяткували «Залізне весілля» – 65 років сімейного життя. Подружжя Лисаків є парою, яка найдовше прожила у шлюбі в Колодяжненській громаді.

Про це Суспільному розповів селищний голова Віталій Кашик. З його слів, у громаді є ще чотири пари, які живуть після весілля понад 60 років разом.

Історія знайомства

Віра та Микола мешкали в одному селі Грушівка, де у 1957 році й познайомилися. За два роки пара одружилася та повінчалася у сусідньому селі. Весілля було невеликим – на 10 людей.
«Любили, зустрічалися. Дід бабу любив, баба діда любила», – каже Микола Лисак.

«Нас на самоскид кинули, в Рокитницю завезли. Отаке наше весілля було. Не так, як тепер. Отак сядеш, згадаєш. Здається, коли воно все пройшло», – говорить Віра Лисак.

«Усе робили разом»

Після одруження у Лисаків народилося чотири доньки. За слів жінки, довелося важко і багато працювати, аби прогодувати сім’ю. Віра Адамівна працювала у колгоспі, а Микола Кіндратович мав понад 80 вуликів та доглядав власну пасіку.
Читати ще: 65 років шлюбу: подружжя з Волині відсвяткувало «залізне весілля»

Сімейне життя було важким і повним турбот, але усі хатні справи робили разом, говорить жінка: «Микола на городі мені помагав, ми картоплю разом копали. Хазяйство теж тримали, бо як виживеш».
«У сім’ї повинна повага бути й любов»

Миколі Кіндратовичу зараз 91 рік, 14 років тому переніс інсульт, зараз практично не ходить. Вірі Адамівні – 85, теж має проблеми з артеріальним тиском. Зізнається: здоров’я та сил, як раніше, уже немає, тому корову та коня продали. У господарці – лише кури та пес.
Секрету міцних та тривалих стосунків, каже подружжя, немає. «У сім’ї повинна повага бути й любов: одне одного любити, одне одному уступати. Рішали все разом, але грішми керувала я, як дружина», – розповідає Віра Лисак.

Читати ще: Волинський весільний обряд внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

«Батьки мої були доброзичливі. В них можна було побачити ту любов, ласку, доброту», – говорить старша донька Ольга Миколаївна, яка доглядає зараз батьків.
У подружжя Лисаків, які прожили у шлюбі 65 років, 5 внуків та 13 правнуків. Віра та Микола мріють дочекатися праправнуків та мирного неба.

«Щоб прожити трохи ще, а скільки дасть Господь, ніхто не знає, – каже жінка. – Своїй сім’ї: щоб спокій був. І всім бажаю, щоб були мир і перемога в нашій Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus