USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Рік умовного та понад 156 тисяч штрафу: волинянина покарали за риболовлю в нацпарку

4 Серпня 2024 22:05
На Волині чоловік наловив риби на 156,5 тисячі. Таку суму відшкодувань йому призначив суд і на додачу дав рік умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду.

Удень 20 лютого 2024 року Микола П. займався незаконною риболовлею на озері Пулемецьке Шацького національного природного парку. Він встановив на водоймі сітки, з допомогою яких добув рибу.

Серед улову: щука, три карасі, 12 окунів, 20 плотв. Загальна сума збитків, заподіяних нацпарку, становила понад 156 тисяч гривень.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, просив суворо не карати. Як зазначив, сітки поставив на човні, а на березі його затримали працівники прикордонної служби.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Своїми діями волинянин вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 249 КК України. Обставинами, що пом’якшують покарання, суд повважав щире каяття та активне сприяння розкриттю. Про чоловіка відомо, що він офіційно не працює, характеризується позитивно, раніше не судимий.

У підсумку Миколу П. визнали винним і призначити йому рік іспитового строку. Крім того, стягнули 156,5 тисячі гривень відшкодувань та 15 тисяч за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus