USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Рідні загиблого волинянина Дмитра Швеця просять підтримати петицію про надання йому звання Героя України

17 Січня 2024 09:14
Сестра загиблого волинянина Іванна Матиюк просить підтримати петицію про присвоєння її брату, військовослужбовцю Національної Гвардії України Швецю Дмитру Руслановичу, 26.03.2002 року народження, уродженцю села Олешковичі, почесного звання Герой України посмертно.

17 липня 2023 року життя солдата Дмитра Швеця обірвалося під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області.

Дмитру Швецю було лише двадцять один. Хлопець зростав у дружній багатодітній родині, закінчив Носачевичівську загальноосвітню школу, згодом – Торчинське профтехучилище. І вже по завершенні навчання, коли перебував на практиці, прийшла повістка з військкомату. Дещо сором’язливий і спокійний у повсякденному житті, Дмитро був впевнений – як справжній чоловік має пройти строкову службу.

А по закінченні служби, коли почалася повномасштабна війна, Дмитро Швець став контрактником, гранатометником однієї з військових частин Національної гвардії України.

Читати ще: Віталій мріяв повернутися з перемогою: загиблому воїну з Волині просять надати звання Героя України

Нелегке військове життя додало впевненості, мужності та витримки, загартувало молодого бійця. Телефонуючи до рідних, ніколи не нарікав, був упевнений, що обов’язково виженуть ворога з України.

З перших днів війни і до останнього дня Дмитро Швець відважно та сумлінно виконував військові завдання, за що був нагороджений Грамотою Південного Одеського територіального управління Національної гвардії України.

Підтримати петицію про надання йому почесного звання Героя України (посмертно) можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Січня 2024 18:26
Слава герою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus