USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Річниця вигнання нацистів з України: у Луцьку вшанували героїв найкривавішої війни століття

28 Жовтня 2019 14:13
Пам'ять тих, хто захищав Україну від ворога, вшановували лучани у день 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

Покладання квітів з нагоди вшанування пам’яті жертв Другої світової війни (річниці визволення України від нацистських загарбників) відбулося 28 жовтня на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку.

«Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь закликає: щастя живих бережіть. Вічний вогонь клекоче: люди, не треба війни! Щоб не вмирали дочки, сестри, брати, сини», - поетичні рядки та молитви лунали під час заходу з вшанування загиблих героїв.

Шану тим, хто поклав життя, боронячи Україну від нацистів, віддали представники обласної та міської влади, духовенства, ветерани та свідки вікопомних подій війни. Зі слів очевидців трагічних подій кривавої Другої світової війни, до цього дня йшли від червня 1941 року – складно було як на фронті, так і в тилу. Волинь вдалося звільнити на декілька місяців раніше, ніж всю територію України. З їхніх слів, молоде покоління українців варто виховувати на історії цієї війни: так, у 1944-45 роках юнаки навіть шкодували, що не встигли повоювати проти нацистів та особисто дати відсіч окупантам.
Відповідно до закону про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років визначили, що шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України. Однією з основних форм увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є відзначення Дня вигнання нацистів з України. Молитву за спокій душ загиблих у роки війни прочитали священнослужителі Православної церкви України. Пам'ять полеглих також вшанували хвилиною мовчання, після чого квіти до монументу «Поранений солдат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Доктор Шацький 33 см Показати IP 28 Жовтня 2019 15:35
Від німецько - фашистських загарбників ... треба називати речі своїм ім'ям ...
патріот до Доктор Шацький 33 см Показати IP 28 Жовтня 2019 15:58
Ще пару років і про такі дати і забудуть! :( Які ж в нас люди... це просто жах! Окрім наживи і заробітків вже нічого їм не треба, нічого не пам'ятають... Кого виростили?!
Всезнайко до Доктор Шацький 33 см Показати IP 28 Жовтня 2019 16:07
Правильно. Бо від нацистів не звільнили. Їх повно зараз...
Анонім до Доктор Шацький 33 см Показати IP 28 Жовтня 2019 18:58
"ВІД НІМЕЦЬКО -ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ" та ЇХ ПРИБІЧНИКІВ (Бродівський котел)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus