USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Річки Сейм і Десну забруднили викиди з російського заводу

Сьогодні 19:19
У російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув у річку викиди від роботи підприємства. Саме це стало причиною органічного забруднення Сейму.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції, передає Бабель.

Шмигаль зазначив, що через викиди російського заводу у річці знизився рівень кисню, як наслідок, відбувається мор риб.

За словами українського премʼєра, всі відповідні служби реагування, зокрема ДСНС, мають чіткі кроки. Наразі внаслідок мору риб є «певні наслідки», але життю й здоровʼю людей нічого не загрожує. Йдеться і про безпечність водозаборів Чернігова на річці Десні, а також на Дніпрі для Києва.

Читати ще: «Це диво, такого ніде на планеті немає»: у Каховському водосховищі вирує життя, – The Guardian

Шмигаль наголосив, що нова очільниця Міндовкілля Світлана Гринчук особисто контролює ситуацію.

«Вже якусь частину річки пройдено, відбулися процеси відновлення там, де це пройшло ближче до кордону. Наразі органіка осідає, розчиняється», – сказав премʼєр-міністр.

Про забруднення Десни повідомляють з кінця серпня. У річці масово гине риба, а вода стала чорною. Забруднення почалося з річки Сейм, що є лівою притокою Десни й протікає, зокрема, Курською областю РФ, де тривають бойові дії.

Читати ще: Мовчазні жертви війни: на узбережжя Одещини викинуло мертвих дельфінів

У Держводагентстві зазначали, що Сейм і Десна справді забруднені, однак це органічне забруднення, там не фіксують хімічних або високотоксичних речовин. В. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако 9 вересня казав, що забруднення річок сталося через те, що росіяни знищили очисні споруди на території Курської області.

Читати ще: У Маріуполі знайшли мертвих дельфінів на пляжі: що відбувається з Азовським морем

У річці Сейм в Сумській та Чернігівській областях ситуація поступово покращується – вміст розчиненого кисню повільно зростає, але він досі нижчий за норму.

Міндовкілля каже, що забруднена вода з Десни може досягнути Київщини орієнтовно 14-16 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP Сьогодні 20:35
Так так ,ну пi....ли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus