USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Рятувальник з Маріуполя розповів, як живе та працює на Волині

13 Червня 2022 17:26
Едуарду Лаврінову 48 років, чоловік родом із Маріуполя. Там працював у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

З початком вторгнення російських військ в Україну привіз сім'ю в Луцьк, тут і працевлаштувався. Свою історію чоловік розповів Суспільному.

Війну жителі Маріуполя відчули на собі у 2014-му, обстріли міста були й у 2015-му, пригадує чоловік.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Едуард Лаврінов переїхав із дружиною, тещею та двома синами до Луцька. Поки його домівка в Маріуполі ціла, а приміщення пожежної частини – розбомблене.

«Багато людей там лишилося, кого я знаю, кому найскладніше, адже вони люблять Україну, але життєві обставини змушують їх бути у Маріуполі. Ми листуємося», – каже рятувальник.
Нині сім'я рятувальника знайшла тимчасове житло у Луцьку. На роботу чоловік влаштувався у Державну службу з надзвичайних ситуацій Волині. Працює тут уже третій місяць.
«Хлопці мене прийняли, начебто я працював тут усе життя. Наша родина пожежна – вона така: хай куди поїдеш в Україні – ти будеш своїм», – усміхається Едуард Лаврінов.

Після деокупації Маріуполя родина рятувальника планує повернутися додому.

«Зараз на Волинь прикомандировані 38 працівників, серед них – 14 жінок з інших областей. Є працівники рядового і начальницького складу з Херсонської, Луганської та Донецької областей», – зазначила начальниця відділу управління ДСНС України на Волині Ірина Варварук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus