USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Рябошапка зволікає з підозрою Порошенку через гарантії його безпеки, – юрист

10 Грудня 2019 23:58
Генпрокурор України Руслан Рябошапка зволікає з підозрою екс-президенту Петру Порошенку та зняттю з нього депутатської недоторканості через ймовірні домовленості та гарантії безпеки Порошенка з боку чинної влади.

Про це юрист, ексочільник адміністрації президента Януковича Андрій Портновповідомив в ефірі телеканалу NewsOne.
«ДБР ще тижнів зо три тому повідомило на своєму сайті, що воно вже передало генеральному прокурору на підпис проєкт підозри Петру Порошенку. А також проєкт подання генерального прокурора на зняття з фігуранта депутатської недоторканності, яка в нього ще до 1 січня (відповідно до Конституції) зберігається.

Іншими словами, генеральний прокурор тривалий час, з незрозумілих причин не вносить до парламенту цей законопроєкт. Можливо, він йому не подобається з політичних міркувань, можливо - з інших. Я хочу сказати, що це не гарантія того, що якийсь внутрішній праймеріз відбувається в партії «Слуга народу», і в своїх чатах вони обговорюють потрібно або не потрібно це робити.

Мені абсолютно зрозуміло, що більшість членів парламенту проголосували б за зняття з Порошенка недоторканності, якби не генеральний прокурор. Тут інше питання. Чому генеральний прокурор його не виносить? І моя відповідь на це питання абсолютно зрозуміла й очевидна. Тому що є якась домовленість. Тому що є гарантія недоторканності Порошенка з боку чинної влади. Хто дав йому гарантію? Генеральний прокурор, або хтось інший? Це питання, яке ми скоро знайдемо відповідь.

Але зверніть увагу, що відбувається: Порошенко виводить свої активи. Офшорні й українські активи виводить на свого сина. Ми вже бачили перереєстрацію Міжнародного інвестиційного банку, в якому фігурант зняв 34 млн готівкових доларів? Ми бачили вже перереєстрацію корпорації «Roshen». Сьогодні Ви бачили перереєстрацію ряду офшорів, на яких агропромислові активи. Тобто, за цей час може так вийде, що вже ніяких підозр не буде потрібно.

Питання ж переслідування Порошенка полягає не в тому, щоб просто його переслідувати, зробити йому гірше, щоб він їв там якусь кашу в слідчому ізоляторі через цей отвір в дверях. Питання ж полягає в тому, щоб знайти, заарештувати й повернути українській державі вкрадені за 5 років активи й ресурси. У цьому ж ключова проблема.

І ось поки генеральний прокурор, вибачте на слові, ухиляється від цього, у той же час, на очах у всіх не просто відбувається перереєстрація активів. А у фігуранта вистачає нахабства ще й про це звітувати. Тобто, він у звітах подає перереєстрування з нього на його сина Олексія. У цьому вся проблема.

З ряду ознак видно, що є якесь зовнішнє управління цією ситуацією, в якому ніхто не зізнається. Але в той же час є наша контр-робота. Ось зверніть увагу, якби ми не звернулися із заявами, з приводу, наприклад, Люксембурзьких рахунків фігурантів Порошенка і Макеєнка? Якби ми не звернулися з приводу Міжнародного інвестиційного банку (з якого винесли 34 млн доларів готівкою), ніхто б навіть і це не заарештував, розумієте?

Тому, я хочу сказати, що тут громадська думка й наша публічна діяльність, вона все одно призводить до результатів якихось. Нікому не вдасться нічого приховати. Так, можливо не вдасться його зараз посадити до в'язниці. Пройде 5 років, прийде нова влада, все одно, рано чи пізно. За багатьма злочинами вже немає терміну давності.

Тобто, найголовніше зараз завдання - збирати матеріали, документи. Усе документувати, юридично правильно оформляти. Воно все одно хай лежить у всіх державних органах, проходить судовий контроль, проходить через апеляційні суди. Рано чи пізно фігурант буде притягнутий до кримінальної відповідальності. У мене ніяких сумнівів у цьому немає», - резюмує юрист.

У яких кримінальних справах фігурує Петро Порошенко:

Перехід українських кораблів через Керченську протоку, що спричинило ескалацію конфлікту з Росією; введення військового стану на території України з метою можливої узурпації влади.

Захоплення державної влади та підроблення при цьому офіційних документів під час внесення подання на призначення прем’єр-міністра України за відсутності коаліції у Верховній Раді.

Ймовірна втрата матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю (з ситуативної кімнати Адміністрації Президента).

Незаконний перетин державного кордону України з використанням завідомо підроблених документів (поїздка на Мальдіви).

Незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та незаконне переміщення його за межі території України до Польщі.

Організація та незаконне переправлення Миколи Чауса через державний кордон України до Молдови.

Скасування рішення голови Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області щодо зарахування земельної ділянки в межах території Ленінської сільської ради до земель запасу державної власності.

Ухилення від сплати податків та подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

Ухилення від сплати податків та подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час правочину з купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий».

Протиправне заволодіння майном бази відпочинку «Івашка» Українського товариства сліпих службовими особами ТОВ «Союз-Інвест».

Неправомірний вплив на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року: проведення конкурсу в короткі терміни та постановлення можливо незаконних рішень щодо зміни порядку проведення конкурсу.

Зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів з Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати.

Втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва зі сторони Президента України, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації Приватбанку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 12 Грудня 2019 00:06
Вот і докотились. Люди януковоща правлять країною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus