USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

РФ зібрала сотні одиниць техніки на Курщині, але до вторгнення була не готова, – Forbes

Сьогодні 12:02
За день до вторгнення ЗСУ на Курщину місцевий гарнізон росіян мав 18 реактивних систем залпового вогню БМ-21, 98 одиниць артилерії та 71 міномет, однак це їм не допомогло.

Про це пише Forbes.

«Це багато. Вогнева міць була на російському боці», – зазначив український оператор безпілотника Крігсфоршер.

Ця кількість артилерії, належним чином розгорнута проти українських військ могла мати вирішальне значення для росіян. За умов хорошої координації, вони могли б зробити будь-який прорив практично неможливим.

Читати ще: ЗСУ зірвали російський план наступу на Сумщину: Сирський повідомив деталі

Однак ворог не розгорнув належним чином артилерію. Головним недоліком виявилась погана розвідка росіян і впевненість, що ЗСУ ніколи не атакуватимуть на цій ділянці.

Депутат російського парламенту Андрій Гурульов визнав, що у їхньої армії не було власних розвідувальних засобів. При цьому пускові установки, гармати та міномети не були прицілені для бомбардування найімовірніших шляхів вторгнення, не кажучи вже про перенацілення на українські війська, які просувалися. У результаті ЗСУ рухалися швидше, ніж могла адаптуватися погано підготовлена російська артилерія.

Як додається, російській артилерії також завадила потужна робота українського РЕБу – ЗСУ глушили радіозв’язок і ефективно використовували власну артилерію та БПЛА. Активно використовувались високомобільні артилерійські ракетні системи американського виробництва.

«У перші години та дні наступу на Курську вони змогли проникнути глибоко на територію Росії. У багатьох випадках вони не гаяли часу на ураження російських окопів та інших підготовлених бойових позицій; вони просто об’їхали їх. Безперешкодні сухопутні шляхи дозволили Україні просунутися на кілометри за лічені години», – дивувались Майкл Вайс та аналітик Джеймс Раштон у своїй статті у журналі New Lines на початку серпневого вторгнення.

Читати ще: Лавров пригрозив світу ядерною зброєю просто з трибуни ООН, – ЗМІ

Вже у перші дні поле бою на Курщині перетворилось на купу невеликих рухливих позицій, що ускладнювало бомбардування противника без ураження власних військ.

«Коротше кажучи, росіяни мали вогневу міць, щоб захистити Курськ, але не мали розуму чи координації. Українці, до їхньої честі, відмахнулися від очевидної артилерійської переваги Росії в Курську, правильно припустивши, що спантеличені артилеристи є марними артилеристами... Можна з упевненістю припустити, що російська артилерія в Курську зараз правильно націлена та скоординована. Якщо українці збираються повторити свій успіх під Курськом з початку серпня і знову виступити проти погано підготовленої артилерії, їм доведеться зробити це десь, крім Курська», – додали у Forbes.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus