USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

РФ збільшує виробництво боєприпасів, але їхня якість падає, – ГУР

12 Січня 2024 11:44
Росія з кінця літа 2023 року збільшує кількість вироблених боєприпасів, якщо порівнювати з попередніми роками, проте їхня якість падає.

Про це розповів начальник ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю Le Monde, повідомляє Українська правда.

«Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів. Усі думали, що у москви сильна армія, але слабка економіка. Виявилось, що навпаки. Армія слабка. Росія аж ніяк не голодує. З такими темпами вона може протриматись доволі довго», – заявив Кирило Буданов.

На його думку, інтенсивне застосування безпілотників з обох боків зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. Ще один фактор – щільність мінних полів.

Українські висадки в окупованому Криму в 2023 році Буданов прокоментував так: «Дехто вважав їх неможливими. Це дає надію – особливо українцям на півострові, які уже 10 років живуть під російською окупацією, і багато хто з них уже почав опускати руки».

Читати ще: РФ планує створити буферну зону на Харківщині: аналітики розкрили план

Буданов наголосив, що нинішніх західних санкцій недостатньо. Він вважає, що санкції повинні були б зачепити основні сектори економіки РФ: енергетику, металургію і фінансову систему загалом.

Очільник розвідки наголосив, що потрібно більше снарядів і артилерійських систем. Він уточнив, що йдеться не лише про сучасні технології, а й про старі, які вже не використовуються.

Читати ще: Командування РФ намагається приховати випадки масового дезертирства серед солдатів, – ЦНС

«Тим, хто за кордоном вважає, що «втомився» від України, доведеться піклуватись про московитів, коли вони прийдуть займати їхні власні території. Держава-агресор Росія веде війну не лише проти України. Вона веде війну проти НАТО, про що з самого початку твердить їхня пропаганда», – підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Січня 2024 13:09
ну хз про якість, але кількісно криють так, що аж вуха завертаються. перевірено особисто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus