USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

РФ залучить в'язнів на виробництво зброї для війни в Україні, – британська розвідка

13 Січня 2023 15:28
Російська оборонна промисловість, найімовірніше, вдасться до використання праці ув'язнених у спробі задовольнити потреби виробництва у воєнний час.

Про це, як пише Європейська правда, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії в п’ятницю.

Відзначають, що у листопаді 2022 року «Уралвагонзавод», найбільший у Росії виробник танків, повідомив місцевим ЗМІ, що після зустрічі з Федеральною службою виконання покарань він прийме на роботу 250 ув'язнених.

У Росії існує давня традиція використання праці ув'язнених, але з 2017 року примусові роботи як окреме кримінальне покарання було введено знову.

Федеральна служба виконання покарань, що має один із найвищих показників позбавлення волі у світі, контролює імперію з понад 400 000 ув'язнених, її часто звинувачують в крайній жорстокості та корупції.

Читати ще: У британській розвідці пояснили, навіщо Росія перекидає авіацію до Білорусі

Тюремне населення є унікальним людським ресурсом, який російські лідери можуть використовувати для підтримки війни в Україні, що її РФ називає «спеціальною військовою операцією», тоді як добровольці залишаються в дефіциті, стверджують британські розвідники.

Праця ув'язнених, ймовірно, буде особливо затребувана виробниками низькотехнологічної зброї, як-от «Уралвагонзавод», які майже напевно зазнають сильного тиску з боку Москви через потребу збільшення обсягів виробництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus