USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

РФ використає події у Білгородській області для просування версії про «жертву війни», – розвідка Британії

23 Травня 2023 11:06
У Міноборони Британії вважають, що Росія використає нещодавні інциденти у своєму прикордонні для просування офіційної версії того, що вона є «жертвою війни».

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє Європейська правда.

Британські аналітики повідомили, що у період з 19 до 22 травня 2023 року російські силові структури, ймовірно, вступили в зіткнення з партизанами принаймні в трьох місцях у Білгородській області. У відомстві відзначили, що російські антирежимні угруповання взяли на себе відповідальність за ці події.

«Найсерйозніший інцидент трапився в районі міста Грайворон. Окрім перестрілок зі стрілецької зброї, в районі інцидентів збільшилася кількість обстрілів з безпілотників і непрямих вогневих атак. Росія евакуювала кілька сіл і відправила до цього району додаткові сили безпеки», – йдеться у зведенні.

Читати ще: Влада РФ «терміново евакуювала» сховище ядерних боєприпасів у Білгородській області, – ГУР

Британські аналітики констатували, що Росія зіштовхується з дедалі серйознішою багатоаспектною загрозою безпеці у своїх прикордонних регіонах: втрати бойових літаків, напади з використанням саморобних вибухових пристроїв на залізничні колії, а тепер і прямі партизанські дії.

«Росія майже напевно використовуватиме ці інциденти для підтримки офіційної версії про те, що вона є жертвою у війні», – заявили у Міноборони Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus