USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

РФ вербує в тюрмах жінок для війни в Україні, – The New York Times

11 Червня 2024 12:49
Наприкінці травня у Росії звільнили з в’язниць групу жінок, які мають приєднатися до бойових дій проти України.

Це може свідчити про новий етап у використанні Кремлем злочинців для своїх військових зусиль, пише The New York Times.

Зокрема, вербувальники забрали кількох жінок із в’язниці під Санкт-Петербургом. Про це повідомили колишні ув’язнені, імена яких не розголошуються. Поки незрозуміло, чи їхнє звільнення було поодиноким випадком, пілотною програмою чи початком більшої хвилі вербування ув’язнених жінок.

Загалом на початку повномасштабної війни в РФ відбували покарання близько 30 тисяч жінок.

Читати ще: Росія розпускає зеків зі «шторм-z»: виявилися неефективними, – ГУР

«Військові вербувальники почали гастролювати по в’язницях для жінок по всій європейській частині Росії восени минулого року, більш ніж через рік після того, як сили країни почали пропонувати засудженим чоловікам помилування та зарплату в обмін на бойову службу. Проте досі засуджені жінки, які вступили на військову службу, залишалися ув’язненими без офіційних пояснень, згідно з інтерв’ю з колишніми та нинішніми ув’язненими чотирьох російських жіночих в’язниць», – пише видання.

Десятки тисяч ув’язнених російських чоловіків долучилися до лав окупаційних військ у вирішальний момент війни та допомогли Москві відновити військову перевагу над Україною. В Україні їх було вбито тисячами. Деякі з тих, хто пережив військову службу і був звільнений, відтоді скоїли серйозні злочини, включаючи вбивства.

Поки невідомо, які обов’язки виконуватимуть жінки з тюрем на фронті. Військові вербувальники, які минулого року відвідали в’язницю під Санкт-Петербургом, пропонували ув’язненим контракти на службу снайперами, бойовими санітарками та фронтовими радистками на один рік. Тоді підписалися близько 40 із 400 в’язнів колонії.

Читати ще: Вербував колишніх українських в’язнів до ПВК «Вагнер»: на Вінниччині викрили зрадника

Їм запропонували помилування та платню в еквіваленті 2 тисяч доларів на місяць, що приблизно у 10 разів перевищує мінімальну зарплату в Росії.

Як пояснили колишні ув’язнені, рішення піти на фронт жінки прийняли, зокрема, через суворі умови в російських в’язницях. Вони були змушені постійно мовчати і проводили до 12 годин на добу, виконуючи обов’язкову роботу в лісопильній майстерні в’язниці, навіть при мінусовій температурі взимку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Червня 2024 13:41
Ну, будьмо відвертими, Україна також вербує засуджених. Поки що чоловіків, пізніше візьметься за жінок.
Abrams 16:0 Показати IP 11 Червня 2024 14:59
Будемо вiдвертими- хватить пропаганду за правду видавати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus