USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

РФ таємно перекидає північнокорейські війська до лінії фронту на Курщині, – Forbes

Сьогодні 09:34
Перші військові Північної Кореї, ймовірно, вже досягли лінії фронту у Курській області.

Як повідомляє Forbes з посиланням на перехоплені радіопереговори російських військових, загарбники таємно перекидають солдат КНДР у напрямку виступу на Курщині, який перебуває під контролем ЗСУ.

Перехоплені ГУР переговори підтверджують, що тисячі військовослужбовців КНДР почали прибувати. У одній з розмов двоє військових чиновників РФ говорили про водія вантажівки КАМАЗ на ім’я Андрій Свериденко, якого зупинили при в’їзді до Курська. Кілька таких автівок затримала війська поліція РФ на трасі в Курській області, оскільки один з КАМАЗів мав цивільний номер. Те, що транспортний засіб «не мав бойового призначення», викликало занепокоєння у силовиків.

У виданні зазначили, що розгортання сил КНДР в Курську не відображено в документах.

Читати ще: ЗСУ просунулися під Кореневим і Суджею, ворог тисне в Селидового і Вугледара: карти ISW

«Партія північнокорейських солдатів Свериденко призначалася для 810-ї бригади морської піхоти російського флоту, яка намагається відбити український наступ на східному краї Курської дуги в районі села Руська Конопелька. Українські безпілотники та артилерія поки що стримують росіян», – пише Forbes.

У виданні нагадали, що підрозділи морської піхоти відомі своєю жорстокістю і поганою дисципліною. Так, 155-а морська піхотна бригада нещодавно захопила та стратила дев’ятьох українських операторів безпілотників.

За даними української розвідки, в Росію з КНДР вже перекинули близько 12 тисяч військових, у тому числі трьох генералів та 500 офіцерів. Це підтверджують також розвідки низки інших держав.

Читати ще: Перші підрозділи військових з КНДР прибули до Курської області, – ГУР

26 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що влада РФ налаштована на продовження війни проти України, і тому солдати з Північної Кореї вже найближчим часом можуть бути на полі бою.

Очікується, що сьогодні, 28 жовтня, генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Марк Рютте виступить з офіційною заявою про розгортання військ Північної Кореї в Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus