USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

РФ передумала визнавати Україну «терористичною державою» і вигадала причину

17 Листопада 2022 20:03
Міністерство закордонних справ Росії передумало визнавати Україну «терористичною державою», щоб начебто не копіювати дії колективного Заходу і не визнавати його доктрину «державного тероризму».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство закордонних справ РФ.

Дипломатичне відомство Росії ніби не хоче оголошувати будь-яку неугодну державу країною-терористом, про що на брифінгу повідомив заступник директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Іван Нечаєв.

«МЗС РФ не визнаватиме київський режим терористичним за прикладом Заходу. Росії не цікавий такий підхід недружніх держав з їхнім збоченим розумінням демократії», – заявив він.

Проте насправді Європейський парламент днями планує провести голосування щодо резолюції про оголошення Росії країною-терористом.

Рішення визнати РФ державою, що підтримує тероризм, також ухвалили у Верховній Раді України, латвійському, литовському, естонському, польському, чеському парламентах, на Парламентській асамблеї Ради Європи, а це 46 країн.

Комітет Сенату США з міжнародних відносин ухвалив резолюцію, яка називає Росію спонсором тероризму, і рекомендував уряду США визнати її такою.

Парламентська асамблея Ради Європи стала першою міжнародною організацією, яка визнала правлячий у Росії режим терористичним.

Нагадаємо, фракція російської Держдуми «Справедлива Росія – За правду» направила в уряд РФ законопроєкт про визнання України терористичною державою.

Як ми писали, Верховна Рада 1 квітня схвалила законопроєкт, який визнає Росію державою-терористом.

Сейм Литовської Республіки 10 травня визнав Росію терористичною державою. Парламент країни одноголосно підтримав відповідну резолюцію.

11 серпня сейм Латвії офіційно визнав Росію спонсором тероризму, а її дії в Україні – тероризмом. Сейм закликав країни Євросоюзу негайно припинити видачу туристичних і в'їзних віз громадянам Росії та Білорусі. Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, чому США не визнають Росію державою-спонсором тероризму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus