USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

РФ назвала удари по Харкову «помстою за Бєлгород»

31 Грудня 2023 14:48
Міністерство оборони Росії заявило, що при обстрілі Харкова «було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород». В українській розвідці назвали ці заяви хворобливою маячнею.

Про це пише Кореспондент.

Російське Міноборони у мережі звинуватило Збройні сили України у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти. У відповідь збройні сили РФ нібито «уразили центри ухвалення рішень і військові об’єкти в місті Харків».

Зокрема, росіяни стверджують, що «ракетним ударом по колишньому готельному комплексу Kharkiv Palace знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді».

Читати ще: У Радбезі ООН наголосили, що в загибелі росіян у Бєлгороді винен передусім Путін

«Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування Правий сектор ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу Кракен, які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території», – йдеться в повідомленні МО РФ.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Українській правді заявив, що під час російського ракетного удару вчора по Харкову жоден працівник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО Кракен, не постраждав.

«В той же час агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об’єктах. Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні «ураження» представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані», – сказав Юсов.

Нагадаємо, 30 грудня під час масованого обстрілу Харкова росіяни вдарили зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю Kharkiv Palace. Внаслідок ворожої атаки на центр міста поранено 28 осіб, серед них – діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі.

Як інфорували, у російському Бєлгороді 30 грудня лунали вибухи, після роботи російської ППО у центрі міста впали уламки. Після роботи російських протиповітряних сил місцева влада заявила про загиблих та поранених серед цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Січня 2024 03:15
затіваючи війну, мешканці федерастії не знали, що це щось накшалт гівна в жопі і має властивість до дифузії (поширення) ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus