USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Резніков розповів, чи потрібні в українських вишах військові кафедри

6 Березня 2023 22:40
В Міністерстві оборони України вважають, що в українських вишах треба зберегти військові кафедри, однак думати про їхню спеціалізацію.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю Liga.net.

Міністр переконаний, що навпаки в Україні культура військової професії має стати трендом.

«Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай», – говорить Олексій Резінков.

Читати ще: Чи створять у ВНУ військову кафедру

Посадовець також вважає, в Україні має розвиватися «культура тирів».

«Ходити в тир – ця культура має бути. Мають працювати тири, щоб всі вміли вправно користуватись вогнепальною зброєю. Потрібно завершити реформу, і офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення, звісно, з проходженням перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органах», – каже міністр.

Олексій Резніков переконаний, що українцям треба готуватись до зміни в правовому плані та в культурі поведінки після перемоги.

«На жаль, фізично ворожа країна, яка є нашим сусідом, не полетить в космос. Навіть з усіма витворами Ілона Маска. І вона буде мріяти про реванш. Тому єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. В такий спосіб живе Швейцарія.

Коли ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає», – говорить чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 6 Березня 2023 23:02
Це що,міністр оборони країни,яка відбивається від найкривавішого людожера сучасного світу,ущепніть...напиши заяву і у відставку...або навіть в буцигарню.
ага Показати IP 7 Березня 2023 09:19
брат чи клон комаровського- ну все знає.і навіть те.що яйця продаються кілограмами
Я робот Показати IP 7 Березня 2023 10:25
А його синочок буде жити за цими правилами чи після втечі закордон він вже не повернеться ? І питання на рахунок автомату під ліжком перед війною ж відмовили в вогнепалі для простих людей(петиція) мов вони перестріляються між собою і буде сплеск бандитизму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus