USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.53

Резніков назвав імена трьох кандидатів на посади заступників

14 Лютого 2023 11:36
Глава Міністерства оборони Олексій Резніков подав на погодження президенту Володимиру Зеленському кандидатури трьох заступників голови оборонного відомства.

Про це повідомив очільник Міноборони у соцмережі, передає Главком.

Зокрема, на посади претендують:

– генерал Олександр Павлюк на посаду першого заступника міністра оборони;

– засновник фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега на посаду заступника з питань цифрового розвитку;

– посол України у Канаді та медійник Андрій Шевченко на посаду заступника з питань європейської інтеграції.

Тепер їх має погодити президент, а тоді – затвердити уряд.

«Перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук залишаються у команді Міністерства і будуть залучені до роботи в якості радників міністра», – йдеться у дописі Резнікова.

Як ми писали, щодо кадрових змін у Міноборони після скандалу із закупівлею продуктів для військових за завищеними цінами Олексій Резніков анонсував напередодні.

21 січня журналісти видання ZN.ua звинуватили Міністерство оборони в закупівлі продуктів харчування за завищеними в кілька разів цінами. У матеріалі йшлося, що ціни на продукти втричі більші за роздрібні в київських супермаркетах (яйця по 17 гривень за штуку). Угоду вартістю 13,16 мільярда гривень уклали 23 грудня 2022 року. Ідеться про забезпечення харчуванням військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

23 січня міністр оборони Олексій Резніков особисто відповів на ці закиди, зокрема він пояснив, що Міноборони купує не окремі продукти, а комплексну послугу – забезпечення харчуванням. Міністр пояснив, що ціни у восьми постачальників різні, так само як і в мережах супермаркетів, бо кожен має свою спеціалізацію та власне виробництво певної групи товарів. Ціни на продукти аналізують спеціальні експертні установи.

24 січня стало відомо, що заступник міністра оборони Вʼячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Згодом міністр оборони Резніков анонсував зміни в харчуванні Збройних сил України – ідеться про гнучку, але уніфіковану систему меню.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив оновити систему державних закупівель для Збройних сил України, яка передбачатиме публікацію цін на продукти й товари.

Державне бюро розслідувань затримало підприємців, які продавали військовим яйця по 17 гривень. До схеми причетні 5 людей: представники підприємств-постачальників і військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин. Також затримали військового, який вів чорну бухгалтерію махінаторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Макс Показати IP 14 Лютого 2023 12:06
Знову якась перетусовка ліжок , невже немає достойних ? Павлюк тільки вислужується преред начальством. Андрій Шевченко - взагалі немає відношення до збройних сил , вміє лише влаштовувати дипломатичні прийоми у посольстві Віталій Дейнега хай далі займається обмінами полонених, там ще дуже багато роботи Нам потрібні люди як Залужний .
Шевченко Показати IP 14 Лютого 2023 12:29
Це той у якого нерухомість в Криму і продана по руским законам, можливо хтось забув
До Макс Показати IP 14 Лютого 2023 12:31
А ще нам потрібні в МОУ Олег Винник, Оля Полякова і особливо Гана Маляр
Макс до До Макс Показати IP 14 Лютого 2023 15:42
Данилко Андрій, Аліна Паж , Микола Тищенко, Арахамія, Безугла , Вірастюк.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus