USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Реєстрація бізнесу, Є-Малятко, відновлення втрачених документів: як працює ЦНАП Луцька на карантині

28 Квітня 2020 19:41
Щодня в умовах карантину працівники луцького Центру надання адміністративних послуг приймають від 100 до 300 відвідувачів.

Про це йшлося в програмі «Тема дня» на телеканалі «Нова Волинь».

Директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як розповіла, які послуги під час карантину можна отримати в луцькому ЦНАПі, як працює установа, чи приймає відвідувачів та скільки часу триває період виготовлення документів.

Лариса Карп’як зазначила, що ЦНАП в умовах карантину дещо обмежив прийомні години: «Ми не приймаємо відвідувачів по суботах, обмежили прийомні години у вівторок до 16.00. Також зазначу, що ЦНАП працює в дистанційному режимі – кожен відвідувач, який бажає отримати ту чи іншу послугу може звернутися до нас за допомогою Skype, взяти талон на визначені годину і день. Тобто не потрібно очікувати в черзі, ми готові прийняти вас о тій порі, на котру ви запишетеся».

Посадовиця додала, що обсяг роботи департаменту значно знизився: якщо раніше працівники установи приймали до півтори тисячі відвідувачів щодня, то зараз – від 100 до 300 осіб. Тому 30 із 70 адміністраторів на час карантину вимушені були піти у відпустку, частина персоналу була переведена на дистанційну роботу.

«На сьогодні ми надаємо всі 448 послуг, які задекларовані нашим ЦНАПом. Тобто будь-який відвідувач нашого центру, котрий звернеться за тією чи іншою послугою, в разі необхідності її отримає. Але дуже просимо: лишайтеся вдома, ми вам зателефонуємо, надамо роз’яснення та допоможемо», – сказала директорка департаменту ЦНАП і додала, що першочергово обробляються заявки на втрату документів, зокрема посвідчення водія чи ID-паспорта.

Посадовиця також зазначила, що всі необхідні документи виготовляються своєчасно.

Окрім того, більше 50 адміністративних послуг установа надає в режимі онлайн, наприклад реєстрацію фізичних і юридичних осіб-підприємців, видачу довідки про підтвердження місця реєстрації, отримання витягу про земельну ділянку. Також нагадала, що гаряча лінія 15-80 працює цілодобово.

«Якщо вам виповнилося 25 чи 45 років і ви своєчасно не змогли подати документи на вклеювання фотографії у ваш паспорт, ви маєте продовження терміну. Якраз на період карантину деякі послуги були продовжені. Ніяких адміністративних чи дисциплінарних стягнень за це не буде, – додала директорка центру. – Також якщо громадянин України, який володіє транспортним засобом, змінює місце реєстрації, то він може це зробити впродовж довшого терміну».

Не виключила Лариса Карп’як, що після зняття обмежень ЦНАП у Луцьку працюватиме в подовженому режимі і без вихідних.

Подробиці – в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus