USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Ресторани в Конча-Заспі приймали гостей попри локдаун, поліція не реагувала, – «Схеми»

6 Лютого 2021 16:28
Під час січневого локдауну елітні ресторани у Конча-Заспі, що під Києвом, попри заборону, продовжили приймати відвідувачів, а поліція, приїжджаючи на виклик журналістів, не виявляла порушень.

Про це ідеться в розслідуванні програми Схеми, пише НВ.

Журналісти з’ясували, що поліцейські або не приїжджали на виклик, або приїжджали й не виконували своїх функцій. Крім того, вони отримували від ресторану пакунки або відкрито ставали на бік порушників карантину. У закладах пояснювали, що лише видають гостям замовлення, тоді як знімальна група неодноразово фіксувала заповнені автомобілями парковки та гостей, які, ховаючись від камери, виходили до своїх автомобілів.

Так, 12 січня, у розпал посиленого карантину, журналісти помітили на парковці ресторану Fabius багато автівок. Правоохоронці, які прибули на виклик, показали на закриті двері, пояснили, що нічого зробити не можуть, і поїхали. Тим часом гості, як зафіксували Схеми, залишили заклад.

15 січня знімальна група помітила скупчення машин преміум-класу на парковці ресторану Giardino, а пізніше – і самих гостей закладу. Журналістам вдалося зафільмувати близько 20 відвідувачів із їжею на столах, серед них був народний депутат попереднього скликання від Опозиційного блоку Андрій Кисельов.
Подібну ситуацію Схеми спостерігали у ресторанах Tandyr та Купецький двір, де серед гостей впізнали народного депутата від Європейської солідарності, члена комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Сергія Алєксєєва.
Пізніше в коментарі журналістам нардеп Алєксєєв це пояснив так: «Я заходжу всередину ресторану, забираю замовлення – весь час так роблю. А як його, через паркан забирати? Чи я на трасу маю виходити? Я забираю замовлення і йду».

Утім, як помітила знімальна група, з часу прибуття депутата до закладу до моменту, коли його авто виїхало звідти, минуло близько півтори години.

У МВС пообіцяли надати оцінку вказаним епізодам після публікації. І додали, що загалом з початку карантину у 2020 році працівники поліції зафіксували близько 130 тисяч порушень, майже у половині випадків – складені адмінпротоколи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
The Bubochka Показати IP 6 Лютого 2021 19:28
Бачили відосікі з моїх іменинок? Чи з іменинок моєї нелохіні? Чекаю лайків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus