USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Репетиції – у бусі: як волонтерить дитячий співочий колектив із Волині

Сьогодні 19:03
Дитячий вокальний колектив «Славчики» із Волині зібрав на потреби Збройних сил України орієнтовно 150 тисяч гривень. Нині збирають донати на потреби захисників, зокрема на військові рації.

Суспільне поспілкувалося з юними волонтерами після їхнього чергового концерту в місті Володимир.

Як розповіла одна з організаторок благодійних концертів, волонтерка Марта Татарина, на виступі в селищі Локачі, де діти були нещодавно, зібрали 18 тисяч гривень на ЗСУ.
«П’ять поїздок ми здійснили – кошти пішли на ремонт авто, яке забрали із передової, їй потрібно реставрацію провести, а також ми придбали авто. Нам друзі з Польщі привезли її, і вже вона на сході служить і допомагає військовим. З цих 18 тисяч ми хочемо 10 тисяч взяти на рації», – сказала волинянка.
У гурті «Славчики» співають діти з Устилузької та Зимнівської громад. Зі слів Марти Татариної, ініціатором створення колективу став волинський волонтер В’ячеслав Проскуненков, на честь котрого й назвали гурт.

«В нас є такі дітки – це з Устилузької публічної бібліотеки, є клуб «Юні читайлики», які крім читання також співають, танцюють, малюють. Ми вирішили їх об’єднати і тоді відбулася перша репетиція», – сказала волинянка.
Читати ще: Дитячий колектив із Волині зібрав понад 100 тисяч гривень на авто для військових

Наразі в колективі співає 12 дітей віком від 9 до 19 років. Найстарша учасниця гурту Яна Семенюк – студентка. «Ми всі згуртовані, всі дружні, у нас ніхто не свариться, всі один одного підтримуємо», – зазначила дівчина.
Тато двох сестричок Зоряни та Злати Банах – військовослужбовець. Дівчата розповіли, що з нетерпінням чекають на його повернення додому. Зі слів Злати, тато на захисті України вже впродовж року, разом із сестрою дуже за ним сумують.

«Дуже подобається, і багато пісень дуже вчимо. Своїми виступами допомагаємо військовим. Мій тато теж військовий і я дуже хочу, щоб він повернувся», – каже Зоряна.
Ще одна учасниця «Славчиків», 13-річна Мар’яна Адамчук розповіла: до участі у колективі співами не займалася, проте все ж вирішила долучитися і допомагати війську. «З самого початку було важко, тому що я переживала, не знала як робити, що говорити, як співати. З часом просто звикаєш», – зазначила школярка.
У репертуарі колективу понад 20 українських патріотичних пісень. Зі слів художньої керівниці Оксани Лещук-Янчук, на репетиції збираються раз на тиждень.

«Ми співаємо в бусі. Це наші репетиції. Їдемо туди – співаємо, їдемо назад – співаємо. Концерт у нас – три години. Це мінімум», – розповіла волинянка.
Як зазначила Марта Татарина, співочий колектив здійснив уже сім поїздок Волинню. Загалом під час благодійних виступів, додала волонтерка, дітям вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень.
Виступи в населених пунктах області «Славчики» продовжуватимуть й надалі у вільний від навчання в школах час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus