USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Репер-військовий з Волині став співавтором нового треку від «Фронтової студії»

Сьогодні 22:30
Військова організація «Культурний десант» у межах проєкту «Фронтова студія» представила нову пісню – «Плем’я».

Як і решта пісень проєкту, цей трек було записано у рухомій студії звукозапису в зоні ведення бойових дій, точніше – на Харківському напрямку, в районі Вовчанська, під постійні звуки вибухів, повідомили Укрінформу в організації.

Як розповів лейтенант Микола Сєрга, очільник «Культурного десанту» та співавтор пісні, «Плем’я» – пісня про різних людей, об’єднаних однією метою – перемогою над ворогом. За його словами, у пісні є три куплети, кожен з яких написав один із трьох авторів пісні та відображає його шлях до війська.

Читати ще: Фронтмен «Фіолету» Сергій Мартинюк вступив до ЗСУ

Текст пісні був натхненний книгою «Плем’я» відомого американського воєнного журналіста Себастьяна Юнгера, яку було видано українською в 2023 році та яка стала популярною серед військовослужбовців ЗСУ.

«Для мене плем’я – це вірність поглядам та ідеям, це люди, які мене оточують. І країна, в якій я живу, – це теж моє плем’я», – каже співавтор пісні Максим Karrabuss.

У цивільному житті він – колишній учасник волинської реп-формації DLF, після початку вторгнення захищав державу у складі тактичної групи «Адам».

Читати ще: Письменник і музикант Сергій Жадан долучився до лав Нацгвардії

Третій співавтор пісні – Олександр Ремез (REMEZ) – рокабілі-музикант у цивільному житті. На початку війни він долучився до територіальної оборони, а потім в лавах ЗСУ брав участь у бойових діях на Луганщині, де отримав поранення. Пізніше доєднався до «Культурного десанту» та зараз очолює його Харківський напрямок.
У записі пісні також взяли участь два інші учасники «Культурного десанту» з Харківського напрямку: В’ячеслав Шведов – військовослужбовець, мультиінструменталіст (у пісні грає партію бас-гітари) та Артур Темченко – військовослужбовець (у пісні «Плем’я» грає на кахоні).

Як повідомили в організації «Культурний десант», у ЗСУ служать понад тисяча діячів культури, які продовжують творити, тримаючи зброю в руках. Для того щоб їхнє мистецтво залишилося зафіксованим, було створено проєкт «Фронтова студія». Це проєкт із промоції пісень, що їх створили чи виконали військовослужбовці, безпосередні учасники війни.

У межах «Фронтової студії» відбуваються поїздки до військовослужбовців-музикантів у пересувній студії звукозапису, зустрічі та інтерв’ю з ними, знімання та публікація відеоепізодів, запис та поширення пісень на стримінгових платформах, промоція музичних творів. Безпосередньо до проєкту залучені професійні ведучі, сонграйтери, звукорежисери, відеооператори.

Читати ще: У Луцьку на музичному фестивалі збирають кошти для воїнів-музикантів

У межах проєкту вже записано 14 пісень, з яких опубліковано сім. Випуски про те, як знімали пісні, можна буде подивитися на каналі Cultural Forces Music, а самі пісні – послухати на Spotify, YouTube Music, Apple Music.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus