USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Реконструкція очисних споруд та насосних станцій: на підтримку «Луцькводоканалу» потрібно 90 мільйонів

23 Листопада 2022 10:38
В обласному центрі Волині погодили проєкт програми підтримки комунального підприємства «Луцькводоканал» на 2023 рік. На реалізацію програми потрібно 90 мільйонів гривень.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що підприємство окреслило декілька пріоритетних напрямків. Левова частка піде на участь в міжнародних проєктах, зокрема НЕФКО. Це встановлення лічильників у будинках, реконструкція 19 насосних станцій, які забезпечують належний тиск у більшості багатоквартирних будинках Луцька.

Також це реконструкція трьох-каналізаційно-насосних станцій, що є важливим складником водовідведення. Найбільший проєкт – реконструкція очисних споруд у селі Липляни. Окрім того, планується будівництво каналізайціно-насосну станцію по водозабору на Дубнівській.

Основними проблемами, на розв’язання яких спрямована програма є:

забезпечення належного санітарно-екологічного стану Луцької міської територіальної громади та покращення екологічної ситуації в басейні річки Стир;

забезпечення сталого функціонування підприємства;

економія природних, матеріальних та енергетичних ресурсів;

реалізація шляхом проведення співфінансування проєкту Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО);

реалізація проєкту «Комплексна модернізація систем водопостачання та водовідведення в м. Луцьку» шляхом співпраці з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 90 мільйонів гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Листопада 2022 14:46
що в Луцькводоканалі,що в Луцьктепло гроші зникають як в прірву - і вода, і тепло дорогі,а все одно іх постійно дотують, а там тільки апетити ростуть до нових дотацій. Таке враження,що там пригрілась мафія,про яку всі забули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus