USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Рекламна війна в Луцьку: підприємець заборгував міськраді понад мільйон гривень

28 Червня 2023 12:42
Рекламна війна в Луцьку. Відтепер на міських білбордах можна побачити не лише рекламу послуг чи магазинів, а й інші оголошення. Наприклад, у місті з’явився порожній білборд «Дошка ганьби Луцької міської ради».

Луцький міський голова Ігор Поліщук опублікував у Facebook ескізи білбордів, які ще не з’явилися в публічному просторі. Як пояснив, його обличчям із написом «Вас вітає місто, яким керує брехун» має намір прикрасити свої стенди один підприємець, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Рекламу» міському голові, як розуміємо, презентують безплатно, попри те, що площа на білборді в Луцьку коштує від чотирьох до десяти тисяч гривень з одного боку на місяць.

Міський голова одразу пояснив, у чому ж причина такої «благодійної рекламної акції» для нього та Луцької міської ради.

«Ось такі примітивні сюжети має намір розмістити один з операторів рекламного ринку в нашому місті (ТОВ «Брендборд» та ТОВ «Енергосеть»). У вказаних підприємств залишилося близько 15 незаконних рекламних конструкцій, підприємства є злісними неплатниками обовʼязкових платежів до бюджету міста та мають загальну заборгованість на суму 1,156 мільйона гривень», – зазначив Ігор Поліщук.
Читати ще: Мер Луцька заявив, що образливі білборди не завадять очистити місто від рекламного сміття

Детальніше про цю історію розповів директор комунального підприємства «Луцькреклама» Олександр Ковальський. Він підтвердив, що керівник фірм «Енергосеть» та «Брендборд» Сергій Ковальчук має великий борг перед міською радою, тому зараз відбувається демонтаж його білбордів.

«Уже другий рік як вони не платять. І ми мусимо вчиняти такі дії», – прокоментував Олександр Ковальський.

Деякі білборди міськрада демонтовує, а їх потім знову встановлюють на місце. Йдеться, наприклад, про білборд біля «ТАМ-ТАМу». Він теж належить одній із компаній Сергія Ковальчука.

Окрім боргів, до підприємця є питання щодо стану самих бордів.

«Борд на вулиці Набережній про ганьбу міській раді належить саме цьому власнику, з яким виникла неприємна ситуація. Можна звернути увагу, що є конструкції, яким понад 20 років. Такі конструкції вже не є актуальними», – наголосив директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський.

До того ж, старі рекламні конструкції можуть бути доволі небезпечними. Аварійні ситуації через зношені білборди в Луцьку траплялися неодноразово. Цьогоріч, наприклад, завалився борд біля зупинки громадського транспорту.

Олександр Ковальський зауважив, що зараз у місті дуже активно взялися за зовнішню рекламу, бо ж багато конструкцій встановлено без дозволів Луцької міської ради.

Журналісти спробували сконтактувати з власником компаній «Брендборд» та «Енергосеть», білборди якого зараз демонтують у Луцьку через борги. За юридичною адресою фірми офіс був зачинений. Телефоном пообіцяли переказати Сергію Ковальчуку контактний номер редакції, проте ніхто з журналістами не зв’язався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Інесса Показати IP 28 Червня 2023 13:31
https://www.volynnews.com/news/all/maye-24-kvartyry-i-desiatky-sudovykh-sprav-shcho-vidomo-pro-luchanku-iaka-za-3-4-tys-dopomahala-cholovikam-vyyikhaty-za-kordon/ А ця славнозвісна боржниця з усіма мільйонами для Луцької громади розрахувалася? Чи тільки вибірково боржників обирають?
санітар Показати IP 28 Червня 2023 14:41
Цей ковальчук не платить, ще й ви@бується, як воша на гребінці. Бидлота. Війна в державі, а він що, в Парагваї мешкає!?!
Мирося Показати IP 28 Червня 2023 15:30
Ще стосовно луцьких суперборжників. А пані Наталія Кушнір повністю розрахувалась з мільонними боргами місту Луцьк? Суди завершені? Кошти сплачені громаді? Місто отримало свої кошти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus