USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Реалії реформи по-волинськи: «Децентралізація йде – гроші забули дати»

7 Лютого 2017 11:23
Передаючи повноваження управління комунальними закладами «на місця», з державного бюджету не виділяють коштів на їх утримання. Відтак, фінансові ресурси змушені шукати в обласному бюджеті, що призводить до скорочення фінансування цільових програм та інфраструктурних проектів.

Про це заявив голова Волиньради Ігор Палиця під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

Так, зі слів Ігоря Петровича, децентралізація в країні триває – все більше об’єктів передають на баланс області. Проте забувають передавати кошти на утримання цих об’єктів.



Для прикладу, передавши заклади профтехосвіти та виділивши на них 40 мільйонів гривень, держава «не помітила», що на такі цілі потрібно 140 мільйонів –наразі ж шукати їх доводиться в бюджеті області, закриваючи певні інвестиційні програми. І таких прикладів – безліч: «комуналка» шкіл та лікарень, технічний персонал тощо.

Перспективу «закривати» нагальні фінансові питання, разом з тим маючи фінансовий ресурс для розвитку області, планують отримати завдяки діяльності новоствореного комунального підприємства «Волиньприродресурс». Відповідно до попередніх даних, за рік роботи підприємство дозволить залучити в бюджет області від 500 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
чиновник Показати IP 7 Лютого 2017 11:39
гроші дали .....але розікрали !
Анонім Показати IP 7 Лютого 2017 14:34
Перед тим як робити якісь укрупнення треба цікавитись, що у Львівській області. Як вибивали гроші так і вибивають. Зі всіх об'єднань лише одна-дві отг без збитків. Стало лише гірше.
Камінь Показати IP 7 Лютого 2017 16:09
Палиця, задайте це питання Валентину Малиновському - великому волинському реформатору, якого скоро тіпатиме від гикавки - так його згадуватимуть від його децентралізації на польський манер. Він ніколи не був на Поліссі, де село від села на 10-15 км, ні доріг, ні ФАПу, а він розказує казки, якою буде багата громада від (!) податків, які будуть залишатися "на місцях". Валентине, просніться, які податки, від кого їх збирати, окремі села доживають, молодь тікає по заробітках в зарубіжжя, а ви про Польщу розказуєте з екрану телевізора та з газет! Фантастику починайте писати, більше користі буде!
axab Показати IP 7 Лютого 2017 16:52
Що зараз відбувається у медичній реформі? Розбираємося разом: http://www.lustrum.com.ua/series-medical/#med1
Спитай Показати IP 7 Лютого 2017 20:13
Одне з джерел отг-податок на скважини які є в кожному будинку в селі.
axab Показати IP 8 Лютого 2017 09:16
Вкрай важливі закони щодо децентралізації – завтра парламент має їх прийняти, питання життя або смерті! http://www.pravda.com.ua/columns/2017/02/7/7134379/
село Показати IP 9 Грудня 2020 16:51
Директор Волинського ЦРМС ПАРХОМ’ЮК АНАТОЛІЙ ІВАНОВИЧ. У 1982 році закінчив Кордишівську восьмирічну школу. З 1982-го по 1986 рік навчався в Кременецькому педагогічному училищі за спеціальністю «Трудове навчання та креслення». З 1990 року по 1995 рік навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки за спеціальністю «Початкове навчання та образотворче мистецтво». З 2005 року – член партії «Наша Україна». Що дає можливість…У 2009 році закінчити навчання в Академії державного управління при президентові України м. Київ. Та здобув кваліфікацію магістра управління суспільним розвитком. Отже, реформатор за спеціальністю (освітньою програмою) ... «Вчитель трудового навчання»…проводить децентралізацію (лікар-хірург з освітою економіста чи вчителя буде лікувати людей). Чиновники без освіти! Знищують майбутнє села, перетворюють їх на хутора, які вимруть…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus