USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Реакція влади на блокаду торгівлі з окупантами йде врозріз із запитами суспільства, - Констанкевич

27 Лютого 2017 10:52
Проект закону про тимчасово окуповані території, який передбачає розірвання економічних відносин з непідконтрольними районами, може не дійти до сесійної зали Верховної Ради.

Про це в ефірі парламентського телеканалу «Рада» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Пріоритетні законопроекти, які можуть докорінно змінити ситуацію у важливих питаннях життєдіяльності країни, чомусь не включають до порядку денного парламенту», – сказала Ірина Констанкевич.

За словами нардепа, під час розгляду у комітетах ВРУ із законопроекту були вилучені норми, які стосуються блокади окупованих територій. Відтак у процесі обговорення документ може стати настільки рафінованим і спрощеним, що його винесення на розгляд депутатів втратить будь-який сенс.

Політик наголосила, що масові акції на підтримку блокади, які відбулися біля Верховної Ради на минулому тижні, свідчать про невідповідність дій уряду до суспільних запитів. Виконавча гілка влади має врешті визнати свої помилки і вирішувати питання торгівлі з окупантами, керуючись державними, а не бізнесовими чи клановими інтересами.

«Акції на підтримку блокади на сході – це реакція на дії уряду, який повинен перекривати канали торгівлі з окупантами», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Представниця УКРОПу зазначила, що річний звіт Кабінету Міністрів, який має бути оприлюднений у квітні, стане показовим для влади і суспільства. Уряду доведеться говорити про конкретні факти і цифри, які свідчитимуть про позитивні зміни у країні. На жаль, подібних даних наразі не так багато.


Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України.

З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду.

6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, за два роки українська влада кардинально змінила думку щодо блокади ОРДЛО. Так, про те, що потрібно «припинити годувати бойовиків», категорично наголошував у своїх виступах та інтерв'ю у 2015 році тодішній голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко. Політик вважав, що блокада - необхідна, мовляв, це допоможе побороти корупцію і контрабанду. Такої ж думки у недалекому 2015 був і глава держави Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 27 Лютого 2017 18:50
Що філолог може розуміти в економічних відносинах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus