USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Раніше доглядав хвору тещу: волинянина звільнили від криміналу, бо пішов служити

Сьогодні 08:09
У Волинському апеляційному суді розглядали справу чоловіка, якого раніше перша інстанція визнала винним в ухиленні від мобілізації і відправила за ґрати на три роки.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі на три роки», – поінформував суддя апеляційного суду Волинської області Олег Клок.

Обвинувачений ще торік влітку відмовився отримувати повістку та згодом не з’явився до пункту збору. Уже в суді чоловік пояснював: доглядає за хворою тещею і немає змоги її залишити.

Читати ще: Більше не ухилянт: як волинянин після скарги прокурора отримав відтермінування від призову

Підсудний повністю заперечив вину, адже вважав, що має достатньо підстав для відстрочки від служби. Не дивлячись на пояснення, Любешівський районний суд відправив волинянина до в’язниці на три роки.

З вироком чоловік не погодився та пішов в апеляцію. Його захисник подав відповідну скаргу, у якій просив суд про більш поблажливе покарання.

«У поданій апеляційній скарзі захисник просить звільнити від відбування покарання із застосуванням статті 75 КК України», – зачитав суддя Олег Клок.

Читати ще: То в ліс пішов, то чарку випив: волинянина судили за ухилення від мобілізації, а він пропускав засідання

Уже під час самого засідання адвокат клопотав про повне звільнення підсудного від криміналу, бо в травні чоловіка призвали на службу в Збройних силах і відправили у військову частину. Прокурор теж не заперечував, оскільки чоловік служить своїй країні.

У підсумку апеляційний суд скасував трирічне ув’язнення і звільнив нинішнього військового від кримінального відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus