USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Ракетна атака на Луцьк: із пошкодженого будинку на проспекті Відродження відселять щонайменше 10 квартир

Сьогодні 20:06
Сьогодні зранку Луцьк зазнав атаки російськими шахедами та ракетами, внаслідок чого постраждав багатоквартирний будинок на проспекті Відродження, об’єкт інфраструктури та приватний будинок. 6 осіб постраждали і госпіталізовані. Одна людина, на жаль, загинула.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
Міський голова Ігор Поліщук прокоментував обстановку на проспекті Відродження, де триває ліквідація наслідків ворожого обстрілу.

Читати ще: Куди можуть звертатися лучани, які постраждали сьогодні від вибухів у місті

«Наразі ведеться розбір завалів. Щонайменше десять квартир однозначно будуть відселені. Є люди, які звертаються до нас, і ми вже поселяємо їх у тимчасове житло. Є люди, які переїздять до своїх рідних і близьких.
Експертне обстеження пошкоджень буде здійснювати комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Вона визначить, в яких квартирах можна залишатися надалі, а яких це буде небезпечно. Наразі ми розселяємо людей та забезпечуємо їх гарячим харчування в територіальному центрі соціального обслуговування.

Читати ще: У Луцьку виділять 14 мільйонів для ліквідації наслідків обстрілу та компенсації постраждалим

Щодо відновлення постраждалого будинку, а також будинків навколо, у яких, наприклад, повибивало вікна. Є три способи відновити житло. Перший – це державна програма Є-відновлення. Наша комісія складе акт по кожній квартирі, яка постраждала, завантажить їх у систему і люди зможуть отримати від держави грошову компенсацію.
Другий варіант – господарі самі відремонтують пошкоджене, наприклад, замінять вікна, звернуться в міську раду з відповідними чеками і міська рада компенсує їм ці кошти.

Третій варіант - міська рада буде сама виконувати ремонт. Наприклад, ремонт цього будинку, звичайно, ми будемо здійснювати самі за кошти міського бюджету. Після того, як розберуть перші завали, фахівці проведуть експертне обстеження і дадуть експертну оцінка щодо суми на відновлення будинку.

Після цього буде замовлений проєкт на відновлення. Сподіваємося, нам вдасться швидко його виготовити. Будемо робити все для того, щоб у найкоротший час відремонтувати цей будинок», – повідомив міський голова.
За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus