USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ракета влучила просто в авто: у Львові від опіків та переломів лікують розвідника з Волині

27 Червня 2023 08:09
39-річний Дмитро Шеменюк з села Березовичі, що на Волині. За плечима в захисника шість років прикордонної служби та рік в лавах ЗСУ – на війні, яку тоді ще не називали великою. Початок повномасштабного вторгнення застав ветерана вдома. Чоловік без вагань дістав з гаража своє спорядження та вирушив у військкомат, щоб стати на захист країни.

Дмитро став розвідником. Спершу обороняв Київ. А після того, як окупантів вдалося вигнати з півночі країни, продовжив воювати на Миколаївщині, а згодом – на Харківщині. Поранення отримав на куп’янському напрямку, пишуть на сторінці Першого медичного об’єднання Львова у Фейсбуці.

Того дня Дмитро разом з чотирма побратимами їхав на завдання. Раптово по них почала працювати ворожа авіація. Ракета влучила просто в автівку з п’ятьма захисниками. Пів машини знесло, а метал поплавився. Двоє військовиків загинули на місці. Трьох інших ударною хвилею відкинуло від решток автівки, що палали. Як тільки Дмитро оговтався – жахнувся: довкола все було у вогні. Палали тіла загиблих побратимів.

Читати ще: «Рацію мені в зубах приніс песик»: історія дивовижного порятунку пораненого військового з Волині

Попри жахливий біль, опіки та множинні переломи, чоловік зібрався з силами та самостійно здолав з пів кілометра. Потім знепритомнів. Трьох важко поранених знайшли військові, які були неподалік. І доправили до найближчого шпиталю – в Куп’янську. В усіх трьох – опіки та множинні осколкові поранення всього тіла.

Після надання першої допомоги Дмитра перевезли до Харкова. Там підключили до апарата ШВЛ. Після трьох днів у реанімації лікарям вдалося стабілізувати стан розвідника і його відправили далі – на Львів.

Читати ще: Доводилося оперувати до 10 осіб за добу: історія військового хірурга з Волині

У Центр НЕЗЛАМНІ Дмитро поступив у важкому стані. Опіки ІІ ступеня руки і спини та множинні переломи стегна, лопатки, ребра і верхньої кінцівки. Спершу спеціалісти Центру очистили та закрили рани. А згодом пластичні хірурги пересадили шкіру. Вони взяли трансплантат зі стегон та перемістили його на уражену вогнем ділянку на руці. Зараз уже можуть сказати точно: шкіра прижилась!

Наступний етап – лікування переломів. Ортопед-травматологи днями мають встановити Дмитрові апарати зовнішньої фіксації. Опісля на захисника чекає тривала реабілітація. Попри пережите, Дмитро хоче якнайшвидше продовжити боронити країну від ворога!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus