USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Радість життя – це мир в Україні та заняття улюбленою справою: у Луцьку відбувся масштабний конкурс дитячих талантів

29 Червня 2024 21:16
29 червня на гала-концерті фіналістів конкурсу «Радість життя», що його організував Волинський обласний театр ляльок, стало відоме ім’я володаря гранпрі. Яскраве дійство, на якому діти різного віку презентували свої таланти, відбулося за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Конкурс дитячих талантів «Радість життя» тривав майже місяць. Учасники надсилали відео, на яких презентували свої творчі здібності. Діти змагалися у таких номінаціях: вокал, танець, гра на музичних інструментах, декламація, акторська майстерність. Учасників було розподілено за віком на три групи – від 6 до 15 років, аби мінімізувати суб’єктивні чинники під час оцінювання номерів.
«Обласний театр ляльок звернувся у Фонд з ідеєю проведення конкурсу дитячих талантів, і звісно, ми радо погодилися допомогти. Наші діти мають розвиватися, показувати, які вони чудові. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає творчим дітям, обдарованим дітям, цього разу ми долучилися подарунками і загалом допомагали з організацією. Дуже добре розуміємо, як важливо нашим дітям відчувати цю радість життя настільки, наскільки це можливо у нинішній час», – каже голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Більш як 90 відеороликів переглянуло журі, аби відібрати десять фіналістів. Роботи оцінювали за такими критеріями: артистизм, сценічна культура, креативність, рівень підготовки та виконання. Як каже в. о. директора-художнього керівника театру Вадим Хаїнський, деякі так брали за душу, що хотілося плакати. Інші ж навпаки – викликали сміх. Щиро шкодує, що у фінал пройшли лише десять виконавців, адже усі роботи талановиті, яскраві, щирі.

Читати ще: Визначили переможців І туру фестивалю дитячої творчості «Луцьк – територія талантів»

Окремо фіналісти виборювали «Приз глядацьких симпатій» – тут слово було за користувачами соціальних мереж.

За результатами відбору до фіналу пройшли:

у номінації «Вокал» з піснями:

Тетяна Глушко – «Лихо»;

Богдан Романюк – «Києве мій»;

Анна Ткач – «Ой, жайвороночку»;

Матвій Дроздюк – «Ворога поборемо»;

Богдана Бошель – «Сила роду»;

у номінації «Хореографія» з танцювальними номерами:

Поліна Грицюк – «Pray»;

Христина Майко – «Я»;

у номінації «Декламація» з творами:

Денис Кусевич – «Лист майбутній Україні»;

Вероніка Бойко – «Країна іммігрантів»;

у номінації «Гра на музичних інструментах» з композицією:

Ірина Коляда – «Музична історія».

На гала-концерті юні артисти мали чудову нагоду виступити на справжній великій сцені перед глядачами та фаховим журі. А ще завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримали цінні подарунки!
«Дякую кожному, хто взяв участь у конкурсі. Сьогодні насправді хочеться дякувати і батькам, які, незважаючи ні на що, розвивають наших дітей. Кожен з юних артистів відчував страх, невпевненість, однак подолав це і продемонстрував свій талант. У кожного є якісь помилки. Але якщо ви навчитеся їх приймати, виправляти – без сліз і розпачу, не здаючись – ви справді досягнете висот. Як і на кожному нашому заході, ми дякуємо захисникам за те, що маємо можливість розвивати наших дітей, маємо нашу Україну. Щиро віримо, що прийде той час, коли уся Україна буде вільною. Слава Україні, слава нашим героям!» – привітала фіналістів Катерина Шкльода.
Отож, «Приз глядацьких симпатій» за підсумками онлайн-голосування отримала Поліна Грицюк. А володаркою гранпрі за результатами оцінювання виступів, тепер вже наживо, стала лучанка Анна Ткач.
«Враження – чудові! Приємно, що перемогла. Але разом з тим, хочу привітати учасників, з якими змагалися – усі маленькі зірочки. Я просто співала для глядачів, намагалася подарувати емоції – місце було неважливе. Найважливішою для мене була участь у конкурсі», – ділиться враженнями переможниця.
Мама Ані Марія розповідає, що донька почала займатися вокалом з чотирьох років і відтоді неодноразово брала участь у різноманітних конкурсах, зокрема ставала переможницею в масштабному вокальному проєкті «Співай за мрію».

«Спочатку це було залучення дитини до творчості, для її загального розвитку. Але згодом зрозуміли, що в доньки є гарний потенціал. Разом побачили інформацію про конкурс, яких не так багато проводять у Луцьку, і вирішили записати відео. І ось така приємна несподіванка – перемога», – розповідає пані Марія.
Головним підсумком творчого конкурсу «Радість життя» стало аж ніяк не нагородження переможців, а їхні радісні усмішки та гарний настрій. А ще чудові слова ведучих гала-концерту: «Сьогодні, віримо, нам вдалося розкрити таємницю – що ж таке справжня радість життя. Це коли в країні мир, ми усі разом, маємо можливість займатися улюбленою справою, розвиватися і вірити, що все буде гаразд».

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus