USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

«Радію тому, що маю»: волинська веслувальниця Марія Повх завершила виступи на Олімпіаді. Результат

Сьогодні 16:41
Волинська веслувальниця Марія Повх завершила виступ на Олімпіаді-2024 у Парижі на останньому місці у втішному фіналі С. Спортсменка подолала дистанцію на 500 метрів у байдарці-одиночці за 2:00.94 хвилини.

Про це інформує «Суспільне Спорт».

Веслування: виступи України на Олімпіадах

Олімпіада-2024 – третя у кар’єрі Марії Повх на дистанції 500 метрів у байдарці-одиночці. До цього спортсменка діставалась півфінальної стадії на Іграх у Ріо-де-Жанейро та Токіо, проте жодного разу не потрапляла до фіналу А, в якому розігруються медалі.

Ігри-2024 розпочались для веслувальниці доволі успішно. Спочатку за підсумками кваліфікації вона потрапила до чвертьфіналу, а там фінішувала третьою у своїй групі та виборола місце в 1/2 фіналу.

Читати ще: Волинянка Марія Повх кваліфікувалася у півфінал третьої поспіль Олімпіади з веслування на байдарці

Проте якщо у півфіналі Токіо українка фінішувала четвертою з відставанням у 0.904 секунди від останнього прохідного місця, то у Парижі погіршила свій результат: приїхала до фінішу шостою з часом 1:52.51 хвилини.

Таким чином Марія потрапила до фіналу С, у якому розігрувались місця з 17-го по 24-те. У ньому ж Повх показала останній час, посівши підсумкову 24-ту позицію. Це найгірший результат спортсменки у кар’єрі на Олімпіаді в особистих змаганнях. Так, у Бразилії вона фінішувала 18-ю, а у Японії була 15-ю.

У коментарі виданню Марія поділилась враженнями від виступу у байдарці-одиночці в Парижі та емоціями після виступу у втішному фіналі.

Про виступ на Олімпіаді-2024 та підготовку до Ігор

«Чи задоволена Олімпіадою? Завжди хочеться більшого, але інколи буває і таке (як сьогодні), – зазначила спортсменка. – Радію тому, що маю, і йду на відпочинок».

Читати ще: Волинські прикордонники зустріли на «Ягодині» олімпійського чемпіона Олександра Хижняка

«Чи не шкодую про те, що поїхала до Парижа? Не шкодую, і ліцензійний турнір цьому доказ. Не шкодую, що працювали у −20 градусів, що тренувались в Україні, що мене не брали на збори, бо я просила дуже багато. Небагато просила – просто у мене команда, яка складається з багатьох людей (чоловіка та дитини). Хотіла б, щоб її теж взяли, але брали лише мене одну. Проте я не шкодую ні про що, я тут, радію, насолоджуюся цим моментом», – додала веслувальниця.

Про можливий виступ на Олімпіаді-2028

«Лос-Анджелес? Побажаю мотивації та віри майбутній команді. А моя місія, мабуть... поки що відпочинок, а далі сказати вже своє слово», – зізналась Марія.

Про тренерську кар’єру у веслуванні

«Робота тренеркою? Не з цією командою. Якщо з’явиться вмотивованіша, молода команда, починаючи з тренера, тоді можна й попрацювати. Не можна відмовляти, треба допомагати», – відверто сказала Повх.

Читати ще: Подружжя волинських спортсменів Роман та Марія Повхи розповіли про свій олімпійський досвід, тренування і сімейне життя

«Дитячий спорт? У кожній сфері потрібна допомога. У нас вдома дітки, яких їх називаю «маленькими каченятками». Їх просто треба везти як мама каченят. Вдома теж треба багато трудитися. Можливо, і так буду трудитися та передавати свої знання. Буду радіти кожному моменту та насолоджуватися цим, бо я люблю веслування: 23 роки вже у ньому. Лише вперед», – підсумувала українка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus