USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти Росії

23 Червня 2023 14:22
Посли ЄС схвалили 11-й пакет санкцій проти росії. Він має посилити обмеження і боротися з обходом санкцій.

У новому пакеті є механізм, який дозволить обмежити продаж і передавання технологій та продуктів подвійного призначення іншим країнам, що допомагають рф обходити чинні обмеження. Наприклад, у ЄС вирішили заборонили транзит через російську територію більшої, ніж раніше, кількості товарів і технологій, які можуть зміцнювати військовий сектор. Про це пише Бабель.

Також Рада ЄС заборонила доступ до портів і шлюзів ЄС будь-яким суднам, які здійснюють перевалку з судна на судно, якщо є підстави підозрювати, що судно або порушує заборону на імпорт російської сирої нафти та нафтопродуктів морським транспортом до ЄС, або транспортує зазначену продукцію, придбану за вищою від лімітованої ціну.

Ця заборона стосуватиметься і суден, які відключають свою навігаційну систему під час транспортування нафти й нафтопродуктів із рф.

У пакеті, зокрема, будуть санкції щодо 87 компаній з усього світу, які постачають санкційні товари до росії з ЄС через треті країни й підтримують російський військово-промисловий комплекс. Серед них – чотири іранські компанії, які виробляють дрони для рф.

Читати ще: ЄС тиснутиме на треті країни, які відправляють товари до РФ, – ЗМІ

«Сьогоднішній пакет збільшує наш тиск на росію та на воєнну машину путіна», – сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Це має вплинути на військову промисловість росії та її здатність виробляти ракети. Голова Офісу президента Андрій Єрмак зауважив, що завдяки цьому пакету допомагати росіянам обходити санкції стане невигідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 23 Червня 2023 23:15
Заживемо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus